Connect with us

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Najavljujemo 8. Tjedan SSMH

Spread the love

Svjetski savez mladih Hrvatska (dalje: SSMH) organizira osmu godinu zaredom svoj središnji godišnji događaj 8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska pod nazivom „Stari izazovi, novo ruho“, a na samoj konferenciji ponudit će se rješenja problema koji su se razotkrili u 2020. godini u novom ruhu.

Spread the love

Svjetski savez mladih Hrvatska (dalje: SSMH) organizira osmu godinu zaredom svoj središnji godišnji događaj 8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska pod nazivom „Stari izazovi, novo ruho“, a na samoj konferenciji ponudit će se rješenja problema koji su se razotkrili u 2020. godini u novom ruhu.

Konferencija će se održati od 30. 11. do 4. 12. 2020. godine u Zagrebu, a prijenos će biti osiguran putem društvenih mreža na Facebook stranici @WorldYouthAllianceHrvatska te na YouTube kanalu @Svjetski savez mladih Hrvatska. SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj ima više od 150 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Konferencija se održava online u formi ciklusa okruglih stolova i okupit će stručnjake, znanstvenike, donositelje odluka i više od 500 mladih koji će kroz 5 dana ponuditi rješenja aktualnih problema današnjice. Teme ovogodišnje konferencije su doživljaj slobode unutar društva i pojedinca, razvoj identiteta i ideologija u vremenima krize, utjecaj pandemije COVID-19 na svakodnevnicu kroz digitalizaciju društva, udaljavanje od čovjeka te društveni procesi koji su utjecali na društvene podjele u vidu radikalizacije i ekstremizacije.

Neki od predviđenih govornika su: dr. sc. Robert Torre, dr. sc. Petar Mitrikeski, psihologica Ella Selak Bagarić, novinar i publicist Matija Štahan.

Događaji u 2020. itekako su utjecali na živote svih nas te se ovom konferencijom mladima nastoji pružiti podrška u usmjeravanju snage i kreativnosti u stvaranju društvenih vrijednosti. Izazovi s kojima se svakodnevno susrećemo sve više ističu važnost osobnih sloboda te zaštitu zdravlja i života najugroženijih. Norme koje su do sada vrijedile u reguliranju odnosa između pojedinca i društva i dalje ostaju na snazi, usprkos tome, pokreti poput Black Lives Matter, prosvjeda u Poljskoj povodom odluke Ustavnog suda o pobačaju te prosvjedi građana protiv mjera koje je od početka pandemije donose nacionalni stožeri civilne zaštite upućuju na nove društvene podjele i rastući radikalizam u društvu.

Svjesni događaja koji su obilježili ovu godinu 8. Tjedan SSMH doprinos je u stvaranju okruženja pogodnog za psihološki, intelektualni, društveni i duhovni aspekt osobe, ali i razvoju ljudske osobe u cijelosti.

Link na prijavni obrazac se nalazi ovdje.

Prijava za sudjelovanje nije obvezna, ali svi prijavljeni sudionici će imati priliku dobivati podsjetnike putem e-maila za događaje na 8. Tjednu Svjetskog saveza mladih.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook i Instagram. Kompletan program kao i detalje vezane uz predavače donosimo uskoro.

Preporuka

Nekretnine

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su se na tom području lani najviše tražili apartmani, a zatim kuće i stanovi za prodaju.

Ekonomija

Tvrtka Coral A.E. objavila je da je 19. siječnja 2021. godine zaključila sporazum o preuzimanju 75% udjela tvrtke APIOS d.o.o.

DOP

Priznanje najboljim kompanijama dodjeljuje Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama uz analitičku i savjetodavnu podršku tvrtke Spona code.

Komunikacija

Natjecanje Effie Awards Croatia, na kojem stručnjaci nagrađuju najeffiekasnije agencije i oglašivače koji ujedinjuju strateško promišljanje, kreativnost i vrhunske tržišne rezultate, 12. će godinu...

Advertisement

Medijski mali servis j.d.o.o Sva prava pridržana.