Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Najbolji online alati za brzu izradu infografika

Donosimo i nekoliko internetskih alata uz pomoć kojih tekst i podatke možete organizirati da budu oku privlačniji. Dobra je vijest da ne trebate biti grafički dizajner da bi koristili prednosti ijednog od ovih alata

Donosimo i nekoliko internetskih alata uz pomoć kojih tekst i podatke možete organizirati da budu oku privlačniji. Dobra je vijest da ne trebate biti grafički dizajner da bi koristili prednosti ijednog od ovih alata

Easel.ly – Možda ima najsiromašniju ponudu tema od svih nabrojanih, ali Easel.ly je, kako mu i samo ime kaže, toliko jednostavan za upotrebu da dopadljivu infografiku možete napraviti u svega nekoliko minuta.

Visual.ly – Jedan od najpopularnijih online alata za izradu infografika, s mnoštvom tema, koje se može i prilagođavati.

Infogram – Brz i jednostavan alat za pretvaranje grafova i tablica svih formata iz dosadnih podataka u zanimljive infografike.

Piktochart – Stranica uz pomoć koje možete izraditi i kompleksne infografike, a uz to pruža uistinu predivan dizajn i mnoštvo tema koje ni profesionalne dizajnere ne bi ostavile ravnodušnima.

Wordle – Wordle ne spada u klasične alate za izradu infografika, ali samo učitajte tekst i Wordle će sam vizualno (u obliku oblaka) prikazati organizaciju riječi u tekstu. Kao što sam opis stranice kaže, zgodna igračka.

Dipity – Pretvorite podatke o razvoju tvrtke, osobnom razvoju ili jednostavno nekom razdoblju u povijesti, u vremensku crtu nalik onima iz školskih udžbenika, samo vizualno atraktivniju. Kolikim bi samo profesorima posao bio olakšan da su učenici mogli spojiti ime, lice i godinu. A tek učenicima.

Prezi  je kategorija za sebe. Ne spada pod alate za izradu infografika, ali svakako spada u najdojmljivije alate vizualne organizacije podataka. Najjednostavnije ga je opisati kao „Powerpoint na stereoidima“. Alat koji se plaća, ali vrijedi svake uložene kune jer dosadne statične prezentacije pretvara u pokretne slike. Da ne odajemo previše detalja, najbolje je da sami pogledate kako prezentacija u Preziju izgleda. To možete učiniti ovdje ili klikom na video ispod.

Pomoću ovih alata možete napraviti popis namirnica za kupnju, prikaz oborina u gradu Zagrebu zadnjih godinu dana, osobnu vremensku crtu i prezentaciju za klijenta.

Manjgura.hr

Napisao

Pročitajte još:

Izdvojeno

Slika ponekad govori tisuću riječi. Zato vam nećemo kvariti doživljaj - pogledajte infografiku o jednoj od najigranijih aplikacija na svijetu - Angry Birds!

Lifestyle

Najveći svjetski lanac kafeterija Starbucks prisutan je u gotovo svim dijelovima svijeta - na više od 16 tisuća različitih lokacija, u preko 50 zemalja....

Novosti

Online trgovina prisutna je u gotovo svim dijelovima svijeta, raste po dvoznamenkastim stopama, a usporavanje rasta ne nazire se…U SAD-u je prema nekim izvješćima...

Izdvojeno

Facebook ima uvjerljivo najveću kolekciju fotografija na internetu. Photobucket ima osam, Picasa sedam, Flickr pet, a Facebook nevjerojatnih šezdeset milijardi fotografija. Koristi ga više...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.