Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Najjači sajamski projekt Ambienta od 13. do 17. 10. na Zagrebačkom velesajmu

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 13. do 17. listopada održat će se 37. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije “Ambienta” na kojem će sudjelovati više od 450 izlagača iz Hrvatske i 22 zemlje. najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare ZV-a.

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 13. do 17. listopada održat će se 37. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta" na kojem će sudjelovati više od 450 izlagača iz Hrvatske i 22 zemlje. najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare ZV-a.

Kako je istaknula direktorica ZV-a Mirela Bartolec, sajam Ambienta najjači je sajamski projekt ZV-a. Voditeljica projekta za sajmove Nada Banek je kazala kako je u zadnjih deset godina Ambienta postala brend i najznačajniji specijalizirani sajam ZV-a.

Preko 250 domaćih izvođača

Od ukupno 456 izlagača koji će se ove godine predstaviti na Ambienti njih 182 su iz inozemstva, a ostalo su domaći izlagači čije je broj u odnosu na prošlu godinu porastao deset posto, kazala je.

Ambienta je sajamska priredba koju drvna industrija i industrija namještaja ne propuštaju, rekla je Banek navodeći da prema anketi koja je provedena na lanjskoj Ambienti taj sajam predstavlja poslovni događaj za najveći dio hrvatskih proizvođača i trgovaca u drvnoj industriji.

Tako je 87 posto izlagača izlagalo nove proizvode, dok je 72 posto bilo zadovoljno ostvarenim poslovnim rezultatima.

Izvozno orijentirana industrija

Banek je podsjetila kako je drvna industrija izvozno orijentirana, kako je lani suficit u toj industrijskoj grani iznosio 100 milijuna američkih dolara, a u prvih osam mjeseci ove godine 176 milijuna dolara.

Izvoz te grane u prvih je osam mjeseci ove godine porastao 11 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je uvoz pao 20 posto.

Istaknuto je i kako ove godine izvoz namještaja raste više od prosjeka ukupne drvne industrije, odnosno porastao je 13 posto.

U sklopu Ambiente bit će održano niz poslovnih skupova i okruglih stolova, a najznačajniji među njima je Poslovni klub, tradicionalni susret gospodarstvenika iz drvno prerađivačkog sektora s predstavnicima Vlade. Tema ovogodišnjeg Poslovnog kluba je “Potencijal sektora drvne industrije i šumarstva u oporavku i rastu gospodarstva RH”.

Okrugli stol o brendiranju

Također će biti održan okrugli stol na temu hrvatske ponude kroz brendiranje domaćih proizvoda, zatim okrugli stol o certificiranju domaćih proizvoda, korištenju sredstava iz EU fondova itd.

U sklopu Ambiente bit će dodijeljena i nagrada “Mobil optimum” za kvalitetan proizvod te priznanja kvalitete za visoko ocijenjene pojedinačne proizvode.

Predstavnici tvrtki koje će sudjelovati na Ambienti (Inkea, Eduro i Himola) su istaknuli kako im je nastup na ovom sajmu važan radi promocije, odnosno da pokažu javnosti sve novitete koje nude.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.