Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Najveći priljev novca u Srbiju stiže iz Hrvatske

U Srbiju se u prvoj polovini godine iz inozemstva slilo otprilike pola milijarde eura, pri čemu najviše iz Hrvatske, dok se odlilo otprilike 229 milijuna, pišu u ponedjeljak beogradske “Večernje novosti”.

U Srbiju se u prvoj polovini godine iz inozemstva slilo otprilike pola milijarde eura, pri čemu najviše iz Hrvatske, dok se odlilo otprilike 229 milijuna, pišu u ponedjeljak beogradske “Večernje novosti”.

Pozivajući se na podatke Narodne banke Srbije (NBS), taj list piše da je iz Hrvatske u razdoblju od siječnja do lipnja u Srbiju pristiglo otprilike 104,3 milijuna eura. Istodobno, u Hrvatsku se i odlilo najviše eura iz Srbije.

“Najveći priljev za prvih šest mjeseci ove godine imamo iz Hrvatske, 104,3 milijuna eura, kako pokazuju podaci Narodne banke Srbije. Međutim, upravo u ovu državu odlilo se i najviše novca iz Srbije, više od 117 milijuna eura”, pišu “Večernje novosti”.

List ocjenjuje da veći odljev od priljeva novca iz Hrvatske “nije za čuđenje s obzirom na brojne hrvatske tvrtke koje posluju u Srbiji”.

“To dokazuje i podatak da se, kad je riječ o Hrvatskoj, čak 111,57 milijuna eura knjiži kao ‘odljev po osnovu ulaganja stranih državljana i firmi u Srbiju”, komentira list.

“Večernje novosti” navode i da značajniji minus u „razmjeni“ investicija Srbija ima još samo sa Danskom, odakle je pristiglo tek 300.000 eura, ali je otišlo 40,36 milijuna eura, što se tumači činjenicom da su Danci vlasnici značajnog dijela pivarske industrije Srbije.

Inače, podaci NBS pokazuju da Srbija, uz Hrvatsku i Dansku, ima minus u pogledu izravnih investicija s još 14 zemalja, no oni su, pojedinačno gledano, ispod milijun eura.

Najveći neto priljev Srbija ima s Mađarskom (43,69 milijuna eura), slijedi Nizozemska (43,62 miliona eura), a iznad 40 milijuna priljeva zabilježeno je i s Rumunjskom te Austrijom.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.