Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nakon 15 godina na čelu HT-a Ivica Mudrinić dao ostavku

Nakon 15 godina na čelu Hrvatskog telekoma (HT) Ivica Mudrinić dao je ostavku na mjesto predsjednika Uprave HT-a kako bi prihvatio novu poziciju u Deutsche Telekomu (DT), a njegovo mjesto 1. siječnja iduće godine preuzet će Davor Tomašković.

Nakon 15 godina na čelu Hrvatskog telekoma (HT) Ivica Mudrinić dao je ostavku na mjesto predsjednika Uprave HT-a kako bi prihvatio novu poziciju u Deutsche Telekomu (DT), a njegovo mjesto 1. siječnja iduće godine preuzet će Davor Tomašković.

Izvijestivši danas o tim promjenama u Upravi, iz HT-a napominju da su odluke o tome donešene na današnjoj sjednici Nadzornog odbora HT-a.

Mudrinić će karijeru nastaviti u Bonnu u sjedištu DT-a, koji je većinski vlasnik HT-a, a pozicija će mu biti viši potpredsjednik DT-a zadužen za stratešku potporu članu Uprave DT Europe i tehnologije te Upravi DT-a.

Tomašković (rođen 1969.), kojeg je na poziciju novog predsjednika Uprave HT-a Nadzorni odbor imenovao na mandat od četiri godine, duži niz godina bio je na vodećim pozicijama nekih od najuglednijih hrvatskih kompanija i slovi kao jedan od istaknutijih menadžera mlađe generacije.

Karijeru je počeo u Ministarstvu znanosti i tehnologije, potom ju nastavlja u Austriji u konzultantskoj kući McKinsey&Company, da bi se 2002. vratio u Hrvatsku i to baš u HT, na poziciju direktora strategije i razvoja.

Od 2004. preuzima poziciju predsjednika Uprave Tiska, nakon čega odlazi na mjesto predsjednika Uprave TDR-a, što je bio zadnjih sedam godina odnosno do proljeća ove godine.

U povodu tih promjena u HT-u predsjednik Nadzornog odbora Mark Klein zahvalio se Mudriniću na svemu što je napravio za HT-a koji je pod njegovim vodstvom od državnog monopolista postao, kako kaže, transformirani telekomunikacijski tržišni lider u Hrvatskoj, ali i tehnološki predvodnik unutar DT grupe.

Istaknuo je i da to što odlazi i središnjicu DT-a najbolje pokazuje koliko DT cijeni uspjehe, rad i znanje Mudrinića od čega će ubuduće koristi imati i HT i DT grupa.

Za Tomaškovića Klein je naglasio da je u ovim vremenima ‘najbolji mogući izbor’ za novog predsjednika Uprave HT-a.

Mudrinić je pak u povodu svog odlaska iz HT-a zahvalio svim kolegama, zaposlenicima i dioničarima poručivši im da svi mogu biti ponosni jer su u proteklom razdoblju izgradili modernu komunikacijsku infrastrukturu koja, kako kaže, podiže Hrvatsku na globalnoj ljestvici konkurentnosti i na kojoj počiva njeno ukupno gospodarstvo.

Novoimenovani predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković rekao je pak kako je siguran da će HT znati odgovoriti na mnoštvo izazova koji su pred kompanijom budući industrija prolazi kroz važne promjene koje u najkraćem roku traže što efikasniju prilagodbu poslovanja. Vjeruje da će HT u svemu tome ostvarivati i dobre poslovne rezultate te nastaviti graditi uspješnu budućnost.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Nekome je davanje feedbacka urođeno, netko može imati izvjesne izazove oko toga.

Ljudski resursi

S ciljem opuštenijeg ulaska u radni tjedan, sve više radnika ponedjeljkom odrađuje samo ono što se baš mora, ne ulažući dodatni angažman (tzv. 'minimum...

Turizam

ProWein je još jednom pokazao da je vodeći međunarodni sajam u sektoru vina i alkoholnih pića.

Industrija

WDG promet, tvrtka u vlasništvu obitelji hrvatskog trgovca oružjem Zvonka Zubaka, uplatila je 5,5 milijuna eura za prijeratni kompleks namjenske industrije nedaleko od Viteza...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.