Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nakon hotela u Dubrovniku i Splitu, Accor najavio otvaranje još jednog hotela u Hrvatskoj

Accor je vodeća svjetska hospitality grupa sa sjedištem u Parizu, s više od 5 tisuća nekretnina i 10 tisuća ugostiteljskih objekata.

Od 1. rujna Heritage Hotel FERMAI postao je dio ekskluzivne Accorove kolekcije MGallery boutique hotela. Accor je vodeća svjetska hospitality grupa sa sjedištem u Parizu, s više od 5 tisuća nekretnina i 10 tisuća ugostiteljskih objekata. Nakon hotela Rixos u Dubrovniku ovo je drugi Accorov brend u Hrvatskoj, a najavljen je i treći – Mövenpick hotel u Splitu, koji će vrata otvoriti u proljeće 2023. Razgovarali smo s Frankom Reulom, potpredsjednikom i direktorom razvoja za tržište Istočne Europe Accora.

Predstavite nam poslovnu filozofiju Accora?

Više od 50 godina Accor uvodi promjene i postavlja trendove u ugostiteljstvu, krši pravila, čini hrabre poteze, ne prihvaća status quo i trudi se učiniti iskustvo gostiju boljim. Cilj Accora je ići u korak s promjenama u industriji i predviđati promjene u budućnosti. Stoga smo strukturu promijenili iz hotelske grupacije u holistički ekosustav usluga u ugostiteljstvu. Poslovna filozofija i nastojanja Accora usredotočeni su na pružanje potpunog paketa usluga, ponuda i digitalnih tehnologija. Cilj nam je pružiti najtopliju dobrodošlicu gostima, istovremeno radeći na poboljšanju iskustva gostiju, ali i zaposlenika. U Accoru, naš najjači adut su ljudi.

Zahvaljujući njima uvijek iznova mijenjamo pristup korisničkim uslugama, a u svrhu postizanja tog cilja koristimo se najnaprednijom tehnologijom. Naša grupacija izgrađena je na četiri temelja koji predstavljaju naš brend: maksimalnom unaprjeđenju učinkovitosti, osnaženom talentu, otvorenom pristupu inovacijama i ugostiteljstvu kojem su gosti u prvom planu.

Sjajna je vijest da se Accor širi na hrvatsko tržište.

Prvi naš objekt bio je hotel Rixos u Dubrovniku, a od rujna tu je hotel FERMAI u Splitu koji se pridružio MGallery Hotel Collection. Jako smo ponosni što nas je investitor odabrao kao partnera koji će pozicionirati njegov objekt i koji će mu omogućiti uspjeh. Prestižni Heritage Hotel FERMAI – MGallery ima 31 moderno opremljenu sobu i četiri luksuzna apartmana te predstavlja savršenu oazu u samom središtu Splita. Hotel je smješten u stoljetnoj obnovljenoj zgradi koja još više obogaćuje iskustvo gostiju.

Ova suradnja savršen je primjer prednosti koje partnerstvo s Accorom može imati za goste u cijelome svijetu. Brendovi s kojima surađujemo ne uključuju samo društvo MGallery, već i brendove poput hotelskih lanaca ibis Styles, Mercure, Mövenpick te mnoge druge.

Kako je došlo do suradnje i koju novu turističku priču Heritage Hotela FERMAI – MGallery donosi Splitu?

Investitor je imao veliku želju pozicionirati ovaj hotel kao vodeći boutique hotel u Splitu, ne samo kako jedan u nizu hotela, već da zauzme vodeću poziciju u smislu dizajna, priče koja iza njega stoji, a ta se vizija savršeno uklapala u filozofiju MGallery Hotel Collection. Investitorova odluka vrlo je inovativna, zahvalni smo na ovoj prilici i jako se veselimo razvoju hotela. Obožavamo ovaj boutique hotel. Smješten je u zgradi iznimnoga povijesnog značaja koja predstavlja jedan od rijetkih primjera secesijske arhitekture u Splitu. Hotel je izgrađen 1914. i predstavlja remekdjelo hrvatskog arhitekta Petra Senjanovića koji je otvorio put bečkoj secesiji u Splitu. Istančana i urbana atmosfera ovog hotela koji odiše mediteranskom toplinom pruža jedinstveno iskustvo u samom središtu ovoga dalmatinskog grada.

Frank Reul

Obnova ove povijesne zgrade provedena je uz posebnu posvećenost detaljima i stavljanje lokalne baštine u prvi plan. Svi su detalji osmišljeni s daškom elegancije i luksuza. I kao posljednja, no ne manje važna stavka – voditelj i osoblje hotela zaista su prihvatili brend te osigurali da svaki gost bude primljen uz najtopliju dobrodošlicu i doživi nezaboravno iskustvo.

Najavili ste i otvaranje prvog Mövenpick hotela u Hrvatskoj. Riječ je o greenfield investiciji u Splitu. Kada se otvara i kakvom je tipu gostiju namijenjen?

Želimo privući putnike koji su u potrazi za jedinstvenim iskustvima, ponuditi im smještaj sa snažnom osobnošću i dizajnom nadahnutim lokalnom baštinom te ženstvenim i malim, ali prekrasnim lokacijama. Prvi Mövenpick hotel u Splitu imat će u ponudi 156 luksuznih i udobnih smještajnih jedinica s pogledom na more, dva restorana i spa centar te inovativan prostor za konferencije. Samu krunu hotela predstavljat će jedinstveni rooftop restoran, lounge bar i infinity bazen. Osim naših gostiju, sigurni smo da će ovaj hotel očarati i lokalce i turiste koji odluče posjetiti Split. Smješten je na plaži Žnjan, jednoj od najpoznatijih lokacija u gradu, vrata otvara na proljeće 2023.

Planirate daljnje širenje na hrvatsko tržište i s kojim brendovima?

Radimo na tome da u Hrvatskoj otvorimo više hotela i luksuznih smještaja s fokusom na brendove poput hotela Banyan Tree, Sofitel i Swissôtel, ali i s naglaskom na lifestyle hotele te smatramo da za to postoje prilike i na kopnu i na otocima, ali i u planinskim područjima. Tu su i gradski hoteli, uključujući lifestyle hotele poput hotela Mama Shelter i 25hours u gradovima kao što je Zagreb.

Accor nije samo vodeća svjetska grupacija u ugostiteljskoj industriji, već je i vodeći pružatelj usluga u hotelskoj industriji s više od 400 objekata diljem svijeta koji uključuju iznimno luksuzne hotele poput hotela Raffles, svih lanaca hotela Rixos i hotele koji spadaju u naše klasičnije brendove. S više od tri tisuće objekata u Europi i 49 milijuna članova programa lojalnosti, grupacija smo koja ima vodeću ulogu na tržištu te možemo pružiti podršku mnogim hotelima u Europi. Stoga imamo planove za snažan razvoj poslovanja, ne samo u Hrvatskoj, već i u Crnoj Gori i Albaniji.

Pročitajte još:

Edukacija

Uspjeti na putu do vrha, možete saznati na još jednom u nizu zanimljivih predavanja, u organizaciji Hrvatskog Telekoma.

Poduzeća

Poznavatelji vinske scene znaju da su obje nagrade stigle u prave ruke, jer je vinarija Kabola prva u Istri koja se odvažila na ekološku...

Turizam

Terme Sveti Martin ponovo dokazuju kako su lider razvoja turizma na sjeveru Hrvatske, što potvrđuje nova prestižna međunarodna nagrada, dodijeljena od strane organizacije ESPA...

Novosti

U istraživanju o stresu na poslu MojPosao portala sudjelovalo je gotovo 2.000 ispitanika.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.