Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nakon hotela u Dubrovniku i Splitu, Accor najavio otvaranje još jednog hotela u Hrvatskoj

Accor je vodeća svjetska hospitality grupa sa sjedištem u Parizu, s više od 5 tisuća nekretnina i 10 tisuća ugostiteljskih objekata.

Od 1. rujna Heritage Hotel FERMAI postao je dio ekskluzivne Accorove kolekcije MGallery boutique hotela. Accor je vodeća svjetska hospitality grupa sa sjedištem u Parizu, s više od 5 tisuća nekretnina i 10 tisuća ugostiteljskih objekata. Nakon hotela Rixos u Dubrovniku ovo je drugi Accorov brend u Hrvatskoj, a najavljen je i treći – Mövenpick hotel u Splitu, koji će vrata otvoriti u proljeće 2023. Razgovarali smo s Frankom Reulom, potpredsjednikom i direktorom razvoja za tržište Istočne Europe Accora.

Predstavite nam poslovnu filozofiju Accora?

Više od 50 godina Accor uvodi promjene i postavlja trendove u ugostiteljstvu, krši pravila, čini hrabre poteze, ne prihvaća status quo i trudi se učiniti iskustvo gostiju boljim. Cilj Accora je ići u korak s promjenama u industriji i predviđati promjene u budućnosti. Stoga smo strukturu promijenili iz hotelske grupacije u holistički ekosustav usluga u ugostiteljstvu. Poslovna filozofija i nastojanja Accora usredotočeni su na pružanje potpunog paketa usluga, ponuda i digitalnih tehnologija. Cilj nam je pružiti najtopliju dobrodošlicu gostima, istovremeno radeći na poboljšanju iskustva gostiju, ali i zaposlenika. U Accoru, naš najjači adut su ljudi.

Zahvaljujući njima uvijek iznova mijenjamo pristup korisničkim uslugama, a u svrhu postizanja tog cilja koristimo se najnaprednijom tehnologijom. Naša grupacija izgrađena je na četiri temelja koji predstavljaju naš brend: maksimalnom unaprjeđenju učinkovitosti, osnaženom talentu, otvorenom pristupu inovacijama i ugostiteljstvu kojem su gosti u prvom planu.

Sjajna je vijest da se Accor širi na hrvatsko tržište.

Prvi naš objekt bio je hotel Rixos u Dubrovniku, a od rujna tu je hotel FERMAI u Splitu koji se pridružio MGallery Hotel Collection. Jako smo ponosni što nas je investitor odabrao kao partnera koji će pozicionirati njegov objekt i koji će mu omogućiti uspjeh. Prestižni Heritage Hotel FERMAI – MGallery ima 31 moderno opremljenu sobu i četiri luksuzna apartmana te predstavlja savršenu oazu u samom središtu Splita. Hotel je smješten u stoljetnoj obnovljenoj zgradi koja još više obogaćuje iskustvo gostiju.

Ova suradnja savršen je primjer prednosti koje partnerstvo s Accorom može imati za goste u cijelome svijetu. Brendovi s kojima surađujemo ne uključuju samo društvo MGallery, već i brendove poput hotelskih lanaca ibis Styles, Mercure, Mövenpick te mnoge druge.

Kako je došlo do suradnje i koju novu turističku priču Heritage Hotela FERMAI – MGallery donosi Splitu?

Investitor je imao veliku želju pozicionirati ovaj hotel kao vodeći boutique hotel u Splitu, ne samo kako jedan u nizu hotela, već da zauzme vodeću poziciju u smislu dizajna, priče koja iza njega stoji, a ta se vizija savršeno uklapala u filozofiju MGallery Hotel Collection. Investitorova odluka vrlo je inovativna, zahvalni smo na ovoj prilici i jako se veselimo razvoju hotela. Obožavamo ovaj boutique hotel. Smješten je u zgradi iznimnoga povijesnog značaja koja predstavlja jedan od rijetkih primjera secesijske arhitekture u Splitu. Hotel je izgrađen 1914. i predstavlja remekdjelo hrvatskog arhitekta Petra Senjanovića koji je otvorio put bečkoj secesiji u Splitu. Istančana i urbana atmosfera ovog hotela koji odiše mediteranskom toplinom pruža jedinstveno iskustvo u samom središtu ovoga dalmatinskog grada.

Frank Reul

Obnova ove povijesne zgrade provedena je uz posebnu posvećenost detaljima i stavljanje lokalne baštine u prvi plan. Svi su detalji osmišljeni s daškom elegancije i luksuza. I kao posljednja, no ne manje važna stavka – voditelj i osoblje hotela zaista su prihvatili brend te osigurali da svaki gost bude primljen uz najtopliju dobrodošlicu i doživi nezaboravno iskustvo.

Najavili ste i otvaranje prvog Mövenpick hotela u Hrvatskoj. Riječ je o greenfield investiciji u Splitu. Kada se otvara i kakvom je tipu gostiju namijenjen?

Želimo privući putnike koji su u potrazi za jedinstvenim iskustvima, ponuditi im smještaj sa snažnom osobnošću i dizajnom nadahnutim lokalnom baštinom te ženstvenim i malim, ali prekrasnim lokacijama. Prvi Mövenpick hotel u Splitu imat će u ponudi 156 luksuznih i udobnih smještajnih jedinica s pogledom na more, dva restorana i spa centar te inovativan prostor za konferencije. Samu krunu hotela predstavljat će jedinstveni rooftop restoran, lounge bar i infinity bazen. Osim naših gostiju, sigurni smo da će ovaj hotel očarati i lokalce i turiste koji odluče posjetiti Split. Smješten je na plaži Žnjan, jednoj od najpoznatijih lokacija u gradu, vrata otvara na proljeće 2023.

Planirate daljnje širenje na hrvatsko tržište i s kojim brendovima?

Radimo na tome da u Hrvatskoj otvorimo više hotela i luksuznih smještaja s fokusom na brendove poput hotela Banyan Tree, Sofitel i Swissôtel, ali i s naglaskom na lifestyle hotele te smatramo da za to postoje prilike i na kopnu i na otocima, ali i u planinskim područjima. Tu su i gradski hoteli, uključujući lifestyle hotele poput hotela Mama Shelter i 25hours u gradovima kao što je Zagreb.

Accor nije samo vodeća svjetska grupacija u ugostiteljskoj industriji, već je i vodeći pružatelj usluga u hotelskoj industriji s više od 400 objekata diljem svijeta koji uključuju iznimno luksuzne hotele poput hotela Raffles, svih lanaca hotela Rixos i hotele koji spadaju u naše klasičnije brendove. S više od tri tisuće objekata u Europi i 49 milijuna članova programa lojalnosti, grupacija smo koja ima vodeću ulogu na tržištu te možemo pružiti podršku mnogim hotelima u Europi. Stoga imamo planove za snažan razvoj poslovanja, ne samo u Hrvatskoj, već i u Crnoj Gori i Albaniji.

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan.

Lifestyle

Posla ima previše, plaće su manje, otkazi su postali kao dobar dan, a tenzije zbog situacije, k tome dodajte i globalnu situaciju pandemije, neminovne...

Novosti

Najveća odluka koju kompanija donosi upravo ona o imenovanju menadžera.

Turizam

Nature resort novi je Valamar koncept potpuno održivog eko ljetovališta pozicioniranog za odmor obitelji.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.