Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Naoto Kan – „Prijeti nam kaos koji je eurozoni prouzročila Grčka“

Novi japanski premijer Naoto Kan u petak je pozvao na radikalni preustroj fiskalne politike kako bi se smanjili golemi dugovi zemlje, upozorivši na rizik dužničke krize poput one koja je zahvatila Grčku. – Postojeći dugovi japanske države golemi su, – ustvrdio je novi premijer u prvom nastupu nakon preuzimanja dužnosti.

Novi japanski premijer Naoto Kan u petak je pozvao na radikalni preustroj fiskalne politike kako bi se smanjili golemi dugovi zemlje, upozorivši na rizik dužničke krize poput one koja je zahvatila Grčku. - Postojeći dugovi japanske države golemi su, - ustvrdio je novi premijer u prvom nastupu nakon preuzimanja dužnosti.

– Naše državne financije sada su najgore među razvijenim zemljama, rekao je nekadašnji ministar financija

Država primorana izdavati obveznice

Nakon višedesetljetnih državnih poticaja i slabih poreznih prihoda japanski državni dug sada je gotovo dvostruko veći u odnosu na bruto domaći proizvod (BDP), čime je država primorana stalno izdavati nove obveznice kako bi podmirivala goleme troškove.

– Teško je nastaviti naše fiskalne mjere u uvjetima snažnog oslanjanja na nova izdanja državnih obveznica, – kazao je Kan.

Prijeti kolaps

– Poput kaosa koji je u eurozoni prouzročila Grčka, prijeti nam opasnost od kolapsa ako zanemarimo povećanje državnog duga i izgubimo povjerenje tržišta obveznica, – upozorio je nadalje novi japanski premijer.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Među zvučnim imenima i proslavljeni hrvatski tenisač s bogatim poslovnim iskustvom Mario Ančić.

Poduzeća

Gea Kariž je imenovana direktoricom Mastercarda u Hrvatskoj čime preuzima ulogu Cosmina Vladimirescua koji prelazi na poziciju generalnog direktora za Hrvatsku i Rumunjsku.

Lifestyle

Uz nju su nezamislive proslave, uz nju se obilježavaju važne obljetnice, uz nju se ljubi, ali i suze rone.

Novosti

Osam zemalja Srednje i istočne Europe usvojilo je 1437 zakona u 2022. godini, što je povećanje od 14% u usporedbi s razinama prije pandemije

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.