Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nastavak suradnje na projektu Smart Campus u Mostaru

Na Sveučilištu u Mostaru u povodu obilježavanja Dana Sveučilišta predstavljen je robot Leo Rover te je organiziran Hackathon za studente. Leo Rover dio je projekta Smart Campus, koji Sveučilište realizira sa svojim strateškim partnerima HT Eronetom i Ericssonom Nikolom Teslom.

Na Sveučilištu u Mostaru u povodu obilježavanja Dana Sveučilišta predstavljen je robot Leo Rover te je organiziran Hackathon za studente. Leo Rover dio je projekta Smart Campus, koji Sveučilište realizira sa svojim strateškim partnerima HT Eronetom i Ericssonom Nikolom Teslom. Riječ je o pokretnom robotu kojim se upravlja preko LTE mreže HT Eroneta, a ova platforma ima mogućnost proširivanja različitim senzorima i omogućava razvoj raznih korisničkih slučajeva za primjenu u konkretnim poslovnim sustavima. U sklopu suradnje u planu je i realizacija 5G Smart Campusa u skoroj budućnosti.

Na događanju su, uz predstavnike akademske zajednice predvođenih rektorom prof.dr.sc. Zoranom Tomićem sudjelovali predstavnici HT Eroneta; Goran Kraljević, član Uprave za tehniku i Tomislav Ruk, član Uprave za marketing te predstavnici Ericssona Nikole Tesle; Matej Perković, voditelj prodaje i marketinga za HT Eronet i Zoran Civadelić, arhitekt rješenja odgovoran za tehničke aspekte navedene suradnje.

Predstavljani zadatak u sklopu Hackathona organiziranoga u sklopu projekta Smart Campus,  bio je vezan uz tri tematska područja: poljoprivredu, ekologiju i promet. Studenti su se u sklopu ovoga natjecanja upoznali s različitim modulima autonomnog upravljanja mobilnim robotom, a pri predstavljanju rješenja pokazali su kako vladaju suvremenim tehnologijama. Pobjednik ovogodišnjega natjecanja je student preddiplomskoga Studija informatike s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Filip Crnogorac, s idejom pametnoga prikupljanja otpadaka u kampusu Sveučilišta u Mostaru.

Ericsson Nikola Tesla kao kompanija lider u razvoju ICT tehnologija posvećena je društvu znanja, novih kompetencija te izvrsnosti. Ova suradnja koja je započela 2018. godine pokazala se kao odličan izvor mnoštva novih ideja i projekata u korist cijeloj društvenoj zajednici.

Pročitajte još:

Poduzeća

Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore usmjerene na daljnju digitalnu transformaciju društva.

Poduzeća

Ericsson Nikola Tesla u proteklom je razdoblju potpisao ugovore usmjerene na daljnju digitalnu transformaciju društva.

Ekonomija

Trey pomaže tvrtkama ublažiti nedostatak radne snage, povećati kapacitete te stabilnost i učinkovitost procesa.

Poduzeća

U Sarajevu je potpisan ugovor između BH Telecoma i Ericssona Nikole Tesle vrijedan 14,8 milijuna kuna čime se nastavlja dugogodišnja suradnja dviju kompanija.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.