Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Natječaj za direktora Glavnog ureda HTZ-a otvoren je 30 dana

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je danas natječaj za direktora Glavnog ureda HTZ-a na koji se zainteresirani mogu javiti u idućih 30 dana.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je danas natječaj za direktora Glavnog ureda HTZ-a na koji se zainteresirani mogu javiti u idućih 30 dana.

Među osnovnim uvjetima koje kandidati moraju ispuniti za to radno mjesto su da ima završen preddiplomski i diplomski studij, da ima najmanje pet godina iskustva na rukovodećim poslovima te da aktivno zna jedan i poznaje bar još jedan svjetski jezik.

Kandidati moraju priložiti i prijedlog svog programa rada turističke zajednice za jednu godinu, u kojem je potrebno, kako se navodi u natječaju, obraditi teme koje se odnose na razvoj ponude i upravljanje destinacijom, strateško planiranje i marketing, s naglaskom na marketinšku strategiju hrvatskog turizma.

Uz to, u prijedlogu programa potrebno je obraditi i temu reorganizacije i aktivnosti mreže predstavništva HTZ-a u inozemstvu.

Od ostalih uvjeta u natječaju se navodi da kandidati moraju imati položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, a ako nema da ga položi u godinu dana ili da ima odgovarajuću stručnu spremu i najmanje 10 godina radnog staža na poslovima u turizmu, kao i da mu nije pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma.

Trebaju priložiti i bar jednu preporuku prijašnjih poslodavaca koja uz ostalo mora sadržavati podatke o sposobnostima i vještinama kandidata, od komunikacijskih do organizacijskih i sposobnosti timskog rada te marketinškog pristupa poslu, pregovaranja, argumentiranja i druge.

Natječaj za direktora Glavnog ureda HTZ-a objavljen je u zakonskom roku nakon što je Turističko vijeće HTZ-a na čelu s ministrom turizma sredinom veljače ove godine smijenilo dotadašnju direktoricu Meri Matešić.

Ona je na toj poziciji bila oko 16 mjeseci, a među razlozima njene smjenu ministar Lorencin je uz ostalo navodio neprihvaćanje njenog izvješća o radu za prvu godinu mandata kojeg je bila obvezna podnijeti pred Vijećem, kao i općenitim neispunjavanjem aktivnosti iz programa rada i drugo.

Od zadnjeg natječaja za direktora Glavnog ureda HTZ-a iz rujna 2012., na kojem je Matešić ‘pobijedila’ svog dotadašnjeg šefa Niku Bulića, do ovog sada promijenilo se i nekoliko uvjeta koje kandidati za to mjesto moraju ispuniti.

Više se primjerice ne određuje mandat na četiri godine, produljen je rok prijava s 15 na 30 dana, više se ne traži diploma društvenog smjera niti geografije nego bilo koja, a novost je i traženje preporuka te da kandidat izradi prijedlog svog programa rada turističke zajednice za godinu dana.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.