Natjecanje za studente s poduzetničkim ambicijama

Natjecanje za studente s poduzetničkim ambicijama

Business Plan Contest je natjecanje koje potiče studente s poduzetničkim ambicijama na  razvoj ideja i omogućava njihovu razradu u obliku poslovnog plana. Projekt promovira poduzetništvo, poduzetnički način razmišljanja, upoznavanje s najnovijim poduzetničkim trendovima te ostanak mladih i obrazovanih ljudi s novim i inovativnim idejama u Hrvatskoj.

Osnovni cilj natjecanja je pružiti priliku studentima da kroz edukaciju u sklopu natjecanja razviju i usavrše svoju ideju te pružiti smjernice kako ju pretočiti u poslovni plan. Kroz povezivanje s prepoznatim poduzetnicima, stručnjacima i brojnim investitorima nastoji se omogućiti njezinu realizaciju. Značaj Business Plan Contesta kao odskočne daske za studente sa inovativnim idejama potvrđuje startup Entrio, bivši pobjednik BPC-a, u koji su partneri natjecanja uložili čak 200.000 kuna, a uspješno posluje i danas.

Osim novih iskustava i korisnih znanja koja će im pomoći u daljnjem profesionalnom razvoju, natjecatelji imaju priliku provjeriti inovativnost i tržišni potencijal svoje ideje, iskoristiti savjete stručnjaka kroz mentorski dio natjecanja, predstaviti ideju potencijalnim ulagačima i ostvariti mrežu poslovnih kontakata s ljudima i institucijama koje im mogu pomoći u njezinoj realizaciji.

Stručni žiri koji ove godine odlučuje o pobjednicima je sljedeći: Mihovil Barančić iz Hrvatske mreže poslovnih anđela i Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, Hrvoje Meštrić iz Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske, Vlatka Petrović iz Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Frane Šesnić iz Razvojne agencije Zagreb/Tehnološkog parka Zagreb te Goran Vlašić sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Mogućnost mentorstva od strane prepoznatih poduzetnika i stručnjaka je od iznimne važnosti za natjecatelje u razvoju i realizaciji njihove ideje. U mentorskom dijelu natjecanja sudjelovat će predstavnik Zagrebačke banke, zatim Saša Cvetojević, Hrvoje Prpić, Ivo Špigel, Saša Bart i Dražen Topčić kao predstavnici CRANE-a, Janko Streicher iz Sense Consultinga, Elvira Mlivić-Budeš iz Filaksa, Krešimir Delač iz Simulus grupete Dijana Trošelj iz HAMAG INVEST-a.

Osim bogatih novčanih nagrada, za pobjednike su ove godine osigurane i brojne dodatne nagrade u obliku praksa u renomiranim poduzećima, sudjelovanja u brojnim edukacijskim programima i konferencijama s poduzetničkom tematikom, ulaska u inkubacijske poduzetničke programe i programe savjetovanja za startup tvrtke.

Natjecanje je službeno započelo svečanim otvorenjem 15. siječnja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Prijave traju do 31. siječnja, nakon čega slijede edukativna predavanja i radionice. Za timove finaliste osiguran je mentorski dio natjecanja, koji će im pomoći u razradi ideje i usavršavanju poslovnog plana.  Kraj natjecanja i proglašenje pobjednika predviđeno je za početak svibnja 2014.

Business Plan Contest je jedinstvena prilika za sve studente koji žele gledati izvan okvira, napredovati i krenuti u poduzetničke vode i ostvariti svoj poduzetnički san. Za prijavu i sve dodatne informacije posjetite www.estudent.hr/bpc.

Podijeli

Odgovori

Top