Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Ne čekajte da vam inflacija pojede ušteđevinu, spasite ju na vrijeme na ovaj način

Sve popularniji takav oblik štednje je ulaganje u investicijsko zlato – fizičke zlatne poluge i zlatnike oslobođene poreza namijenjene upravo dugoročnoj štednji.

Inflacija u Hrvatskoj nastavlja probijati rekorde, pa je tako u rujnu iznosila visokih 12.8% i ne pokazuje naznake usporavanja. Visoka inflacija obezvrjeđuje novac građana, bilo da se radi o novcu na bankovnim računima ili gotovini “u čarapi”, budući da je za taj novac moguće kupiti sve manje i manje proizvoda i usluga. Pritom nije bitno ni radi li se o kunama koje uskoro odlaze u povijest ili pak o eurima – inflacija jednako pogađa sve valute koje svakim danom vrijede sve manje i manje.

Kako bi spasili svoj teško zarađeni novac od propadanja, sve se više građana okreće alternativnim oblicima štednje koji pružaju zaštitu od inflacije, a istovremeno nose i mogućnost ostvarivanja pozamašnih prinosa. Sve popularniji takav oblik štednje je ulaganje u investicijsko zlatofizičke zlatne poluge i zlatnike oslobođene poreza namijenjene upravo dugoročnoj štednji.

Investicijsko zlato – isplativa štednja otporna na inflaciju

Glavni razlog zbog kojeg investitori ulažu u zlato je visok prinos koji u prosjeku nadmašuje inflaciju i većinu drugih oblika ulaganja i zbog kojeg se zlato smatra tradicionalnom zaštitom od inflacije i krize. Cijena zlata u proteklih je 20 godina u prosjeku rasla oko 8.3% godišnje, a od početka 2022. godine do listopada u eurima je narasla za oko 6%. Usporedbe radi, od početka godine ostali oblici ulaganja poput dionica i kriptovaluta bilježe dvoznamenkaste gubitke.

Budući da su se zlatne poluge i zlatnici u prošlosti pokazali kao odličan način zaštite imovine u periodima visoke inflacije i recesije, ne čudi što je potražnja za žutim plemenitim metalom u velikom porastu ove godine. Naime, cijena zlata u prošloj je recesiji koja je započela 2008. godine narasla za više od 200% u svega nekoliko godina, što je investitorima u zlato donijelo značajan prinos u doba kada su drugi oblici ulaganja poput dionica i nekretnina vrlo rizični.

Investicijsko zlato dolazi u obliku standardiziranih zlatnih poluga i zlatnika visoke čistoće

Likvidna i sigurna štednja oslobođena svih poreza

Osim što investitorima i štedišama donosi visok prinos, ulaganje u zlato popularno je i zbog drugih pogodnosti koje sa sobom nosi. Naime, investicijsko zlato oslobođeno je apsolutno svih poreza, uključujući PDV i porez na kapitalnu dobit, što znači da sva zarada od ulaganja ostaje isključivo vlasniku, bez obveza prema državi.

Uz to, radi se o vrsti imovine koja je vrlo likvidna, odnosno jednostavno ju je zamijeniti za gotovinu bilo gdje u svijetu po aktualnom tečaju kroz otkup zlata. Investicijsko zlato stoga predstavlja vrstu imovine koja je sigurna, prenosiva, unosna te pruža visoku razinu neovisnosti od financijskog i bankarskog sustava, što je posebno bitno u nesigurnim periodima kao što je ovaj u kojemu se trenutno nalazimo.

Centar Zlata – pouzdan partner kod ulaganja u zlato

Centar Zlata vodeći je hrvatski distributer investicijskog zlata te ovlašteni distributer najpoznatijih švicarskih, njemačkih i austrijskih kovnica zlatnih poluga i zlatnika. Centar Zlata svoje poslovnice ima u najvećim hrvatskim gradovima, a kupnju zlata je moguće obaviti i preko internetske trgovine uz razne vrste plaćanja, uključujući gotovinu, bankovne transakcije i kriptovalute.

Centar Zlata centralno je mjesto investicijskog zlata u Hrvatskoj

Kupnja zlatnih poluga i zlatnika vrlo je jednostavan i brz proces, a kupljeno zlato ulagač može odmah preuzeti, bez dugog čekanja na isporuku.. Centar Zlata klijentima također nudi i opciju besplatne pohrane kupljenog zlata u sigurnim sefovima, kao i 100% osiguranu dostavu zlatnika i poluga na kućnu adresu za one koji preferiraju kupnju iz udobnosti vlastitog doma.

S preko 70.000 korisnika svojih usluga te recenzijama klijenata koje govore same za sebe, Centar Zlata je centralno mjesto investicijskog zlata u Hrvatskoj.

Ne čekajte da inflacija pojede i vašu štednju, već novac prebacite u investicijsko zlato – sigurno utočište u nesigurnim vremenima!

Djelatnike Centra Zlata moguće je kontaktirati za besplatne konzultacije na e-mail [email protected] ili pozivom na broj 01 3000 783, a ponudu investicijskog zlata možete pogledati klikom OVDJE.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.