Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ne zaboravite predati godišnju prijavu za povrat poreza na dohodak!

Hrvatski građani do kraja mjeseca, 28. veljače, trebaju predati godišnje prijave poreza na dohodak za 2013. godinu. Poreznici očekuju približno isti broj kao i prošle godine, odnosno oko 700 tisuća prijava.

Hrvatski građani do kraja mjeseca, 28. veljače, trebaju predati godišnje prijave poreza na dohodak za 2013. godinu. Poreznici očekuju približno isti broj kao i prošle godine, odnosno oko 700 tisuća prijava.

Po podacima Porezne uprave, prošle je godine zaprimljeno 700.649 prijava poreza na dohodak za 2012. godinu, od čega je obrađeno 677.037 prijava. Pravo na povrat više plaćenog poreza i prireza na dohodak ostvario je 547.631 građanin, u ukupnom iznosu od 1,04 milijarde kuna. Razliku za uplatu imalo je 74.331 porezni obveznik, u ukupnom iznosu 288,9 milijuna kuna.

Porezna je i ove godine na svojim internet stranicama objavila upute o sastavljanju i podnošenju godišnje porezne prijave obveznika poreza na dohodak i obračunavanje godišnjeg poreza na dohodak za 2013. godinu.

Godišnje prijave neki su porezni obveznici dužni podnijeti, dok se nekima koji to nisu dužni možda to isplati jer mogu ostvariti neka prava te dobiti povrat poreza, ali porezni stručnjaci savjetuju da pritom u obzir uzmu sve parametre i pripaze jer u slučaju dobrovoljne prijave trebaju prijaviti sve dohotke ostvarene prošle godine, prenosi HRT.

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.