Neisplata plaća tjera željezničare na ulicu

Neisplata plaća tjera željezničare na ulicu

Sindikat hrvatskih željezničara najavio je da će sutra organizirati javni prosvjed zbog neisplate plaća i teškog stanja u PRO-REG-u, tvrtki kćeri HŽ Infrastrukture.

Sindikat traži isplatu triju zaostalih plaća radnika PRO-REG-a, restrukturiranje PRO-REG-a i preuzimanje dijela zaposlenih u HŽ Infrastrukturu i Pružne građevine, financiranje nastavka restrukturiranja društava u vlasništvu HŽ Carga, poglavito Održavanja vagona i RPV Slavonski Brod, te isplatu poticajnih otpremnina.

Okupljanje prosvjednika bit će na Glavnom kolodvoru u 10,30 sati, nakon čega će se prosvjedna kolona uputiti Mihanovićevom ulicom, ispred Direkcije HŽ-a, prema Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture na Prisavlju, gdje će se održati prosvjedni skup.

Tražimo isplatu zarađenih plaća i restrukturiranje kojim bi se radnicima isplatile otpremnine, kako bi poduzeća mogla nastaviti poslovanje i osigurati egzistenciju barem za manji broj radnika. Najoštrije se protivimo “restrukturiranju” kroz stečaj jer se time rastače državna imovina, do čega je već došlo u TŽV-u Gredelju, a doći će i u drugim tvrtkama ako se pravo restrukturiranje bude i dalje odgađalo, upozorava Sindikat željezničara.

Podijeli

Odgovori

Top