Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Marketing i prodaja

Nekvalificirani sezonci uništavaju turizam

Uz radnu snagu pretežno starije dobi jedan od najvećih problema hrvatskog turizma je velik udio nekvalificirane radne snage. Sugovornik na temi bio je pročelnik Katedre za turizam, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Mato Bartoluci. Neke procjene govore da je u turizmu komplementarnim djelatnostima kao što su, trgovina, promet, poljoprivreda i slično zaposleno oko 40.000 ljudi, što zajedno s takozvanom izravnim turističkim djelatnostima čini preko 10 posto zaposlenih u hrvatskom gospodarstvu.

Uz radnu snagu pretežno starije dobi jedan od najvećih problema hrvatskog turizma je velik udio nekvalificirane radne snage. Sugovornik na temi bio je pročelnik Katedre za turizam, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Mato Bartoluci. Neke procjene govore da je u turizmu komplementarnim djelatnostima kao što su, trgovina, promet, poljoprivreda i slično zaposleno oko 40.000 ljudi, što zajedno s takozvanom izravnim turističkim djelatnostima čini preko 10 posto zaposlenih u hrvatskom gospodarstvu.

Glavni faktor uspjeha u turizmu su ljudski resursi, a zadovoljstvo gosta na prvom je mjestu. Gost odlazi i vraća se u destinaciju ukoliko je ispunjen ugodnim doživljajem. Tako bi barem trebalo biti. No, tema o kvaliteti usluge hrvatskog turizma usko je vezana za stručno osposobljavanje turističkih djelatnika. Obrazovana radna snaga je ključni čimbenik kvalitete turizma, a Hrvatskoj još nedostaje školovanog kadra. Rad na crno, vrlo niske plaće i konačno sklapanje ugovora na određeno vrijeme dovoljan su razlog da je interes za obrazovanje u turizmu prenizak. To je također velika šteta za hrvatsko tržište rada, smatraju stručnjaci, jer turizam kao dio tercijarnog sektora pokazuje sposobnost apsorbiranja viška zaposlenih iz sekundarnog sektora djelatnosti ali i određenog broja nezaposlenih na tržištu rada.

‘‘Danas u Hrvatskoj, u vršnoj sezoni kada imamo oko milijun registriranih i 300.000 neregistriranih gostiju velik je problem da nemamo dovoljan kontingent kvalitetne radne snage pa se taj problem rješava zapošljavanjem učenika, studenata osoba u mirovini te posebnim uvozom radne snage iz susjednih država. To najčešće nisu kvalificirane osobe za potrebe turizma’’ kaže pročelnik katedre za turizam Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Mato Bartoluci. Broj zaposlenih u takozvanim izravnim turističkim djelatnostima – ugostiteljstvo i posredništvo prema ukupnom broju zaposlenih ne zauzima visok udio, on se kretao u posljednjih desetak godina od 5,5 do 5,88 posto. Neke procjene govore da je u turizmu komplementarnim djelatnostima kao što su, trgovina, promet, poljoprivreda i slično zaposleno oko 40.000 ljudi, što zajedno s takozvanom izravnim turističkim djelatnostima čini preko 10 posto zaposlenih u hrvatskom gospodarstvu. U ukupnom broju zaposlenih u djelatnosti hoteli i restorani udio visokoobrazovanih je 6 posto. Taj podatak zabrinjava uzme li se u obzir da se ti zaposleni nalaze većinom na vodećim pozicijama u hotelima. Koliko je situacija zabrinjavajuća pokazuju brojke Državnog zavoda za statistiku.

Uz turizam vezano 10% radnika

‘’U strukturi zaposlenih u hotelima i restoranima najveći udio, 50 posto , imaju srednje obrazovani zaposlenici. Oni čine gotovo pola broja zaposlenih u turizmu i stoga je jako važno posvetiti pažnju njihovom obrazovanju jer je očito da su oni jako često u kontaktu s klijentima i da o njima ovisi kako će turisti percipirati naš turistički proizvod i cjelokupnu ponudu. Također zabrinjava podatak da 11 posto ukupno zaposlenih čini nekvalificirana radna snaga. Upravo je to jedan od najvećih problema hrvatskog turizma, uz radnu snagu pretežno starije dobi i zaposlenu pretežno žensku radnu snagu“ objašnjava Bartoluci. Ti se problemi mogu smatrati posljedicom sezonskog zapošljavanja kada se javlja veća potreba za radnom snagom i stoga se povremeno zapošljavaju svi oni koji trenutno nemaju posao, bez obzira na razinu njihovog obrazovanja. ‘’Hrvatski turizam mora biti prepoznatljiv uz svoje prirodne resurse i kvalitetom usluge. Cijena koju možemo izgubiti zbog loše usluge vrlo je visoka s teškim posljedicama za gospodarstvo’’ dodaje Bartoluci. U Hrvatskoj je sustav školovanja znatno izmijenjen, ali se ne provodi kvalitetno na svim razinama obrazovanja. Naime, sve je manje učenika koji završavaju srednje škole specijalizirane za potrebna znanja u turizmu. Kao posljedica javlja se velik broj nekvalificirane radne snage koja tijekom sezone pruža usluge u turizmu. Također je relativno mali udio visokoobrazovanih stručnjaka u djelatnosti hoteli i restorani, a upravo bi te kadrove trebalo poticati na školovanje i usavršavanje.

Pad interesa za strukovne škole

Na sveučilišnoj i veleučilišnoj razini više fakulteta i visokih škola nudi mogućnost školovanja stručnjaka za različita područja turizma te je potrebno poticati mlade ljude da se obrazuju i svoja znanja stječu upravo u ovom području jer je Hrvatska razvijena receptivna turistička zemlja. Posebno je ozbiljna situacija u srednjoškolskom obrazovanju. Smanjio se broj učenika koji su završili turističku strukovnu srednju školu. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u školskoj godini 2007/2008. strukovnu školu za ugostiteljstvo i turizam završilo je 3.809 učenika, što predstavlja pad od 6,5 posto u odnosu na prethodnu školsku godinu. Bartoluci smatra da bi taj pad mogao biti rezultat slabe promocije strukovnih zanimanja te slabih mogućnosti zapošljavanja nakon završene srednje škole. U skladu s time, Ministarstvo turizma je započelo važan program poticanja obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, prema kojemu se sredstvima Ministarstva turizma s jednakim iznosom pridružuju i županije kao osnivači srednjih škola, a isto vrijedi i kada je riječ o stipendiranju učenika i studenata, te sudjelovanju u opremanju školskih kabineta u školama za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu. ‘’Za kvalitetnu ponudu najvažniji resurs u turizmu su ljudi koji će kroz kontakt s turistima biti nositelji te ponude. Ministarstvo turizma i druge turističke organizacije, te posebno ugostiteljska poduzeća nedovoljno prepoznaju važnost kvalitetnog ljudskog resursa pa u turizmu radi velik dio neadekvatno obrazovane radne snage. Reforme školstva mogle bi donijeti promjene“ zaključuje Barotluci.

Slabosti hrvatskog turizma

11 posto ukupno zaposlenih u turizmu čini nekvalificirana radna snaga

• radna snaga pretežno je starije dobi

•u ukupnom broju zaposlenih u djelatnosti hoteli i restorani udio visokoobrazovanih je 6 posto većinom na vodećim pozicijama u hotelima

•sve je manje učenika koji završavaju strukovne srednje škole specijalizirane za rad u turizmu

www.mojbiz.com


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.