Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

NEM Zagreb 2022 objavio cjeloviti program događanja

NEM Zagreb je događanje fokusirano na CEE regiju i zemlje s nižim kapacitetom za produkciju unutar regije, s ciljem povezivanja audiovizualnih profesionalaca i ključnih donositelja odluka iz Europe.

Zagreb će ponovno postati središnje mjesto okupljanja uspješnih producenata, scenarista, produkcijskih kuća te predstavnika FTA televizija, pay TV kanala i streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja. Vraća se NEM Zagreb 2022, događanje usmjereno na razvoj TV industrije u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Objavljen je bogat program panela, Q&A intervjua, prezentacija, uspješnih primjera poslovne prakse, govornika i ostalih posebnih događanja. Pod krilaticom All about content creation, drugo izdanje događanja održat će se od 7. do 9. prosinca u Esplanade Zagreb Hotelu.

Svjetski poznati profesionalci razgovarat će o najaktualnijim temama u industriji tijekom raznih panel-diskusija:

  • Zemlje s nižim kapacitetom za produkciju potiču se na koprodukciju dok produkcijski razvijenije zemlje često odabiru veće zemlje. Što velike produkcijske kuće traže kod partnera iz zemalja gdje produkcija nije uobičajena?
  • Biti dobar lider nije jednostavan zadatak, posebno u situacijama većih troškova produkcije i smanjivanja budžeta, implementiranja novih tehnologija i dinamičnih poslovnih trendova. S kojim se najvećim izazovima susreću lideri?
  • Naslovi nastali prema istinitim događajima doživljavaju veliku popularnost. Koliko se scenaristi i producenti mogu odmaknuti od činjenica a da se njihov sadržaj uklapa u kategoriju „prema istinitoj priči“?
  • Scenaristi kreiraju priče, pišu scenarije i pomažu odrediti kako će epizode izgledati. Što taj kreativni proces uključuje, koji su pritom izazovi i zašto dobri scenariji katkad podbace?
  • Skandinavski model produkcije u Adria regiji – realna mogućnost ili potpuno neizvedivo? Može li se Adria regija prilagoditi skandinavskoj poslovnoj praksi?

Razgovor o TV industriji nastavit će se i tijekom Q&A intervjua kroz teme:

  • Utjecaj streamera na sadržaj s neengleskoga govornog područja
  • Originalna produkcija iz Bosne i Hercegovine

Posebni programi za predstavljanje originalnog sadržaja i uspješnih poslovnih praksi

Tijekom središnjeg dijela programa nazvanog Content Showcase predstavit će se vrhunski originalni sadržaj u raznim fazama razvoja. Program će se sastojati od nekoliko prezentacija najvećih europskih i regionalnih tvrtki poput Viaplay Group, Firefly Productions, 24sata i RTV Slovenija. Također, CineLink Drama predstavit će sadržaj BH Telecoma i održati showcase odabranih projekata.

NEM Zagreb organizira i poseban program nazvan Co-production Business Practice tijekom kojeg će svoje uspješne poslovne prakse predstaviti renomirani Big Light Productions i Lumière.

Za ulazak u božićni duh, Pickbox, hrvatska tvrtka koja upravlja streaming servisom Pickbox NOW i televizijskim programom Pickbox TV, organizirat će ekskluzivni božićni party za partnere i klijente.

NEM Zagreb završit će dodjelom nagrada pobjednicima natječaja u pisanju najboljeg scenarija – TV Writing Contest. Više od 50 prijavljenih radova u kategoriji scripted i unscripted trenutačno prolazi ocjenjivanje stručnog žirija iz tvrtki Beta Film, Rai, Zig Zag Productions, Script Angel, Joyrider, Hrvatska radiotelevizija (HRT), Radio televizija Srbije (RTS), Telekom Srbija te CineLink Industry Days, kreativne podružnice Sarajevo Film Festivala.

U danima prije samog događanja bit će organizirana radionica pod vodstvom Script Angela i predavačice Hayley McKenzie koja kreativcima pruža priliku za usavršavanje vještina. Elementi radionice su pisanje scenarija, izrada originalnog scenarija, razvoj priče i likova, ideje, stvaranje svijeta priče, razne vježbe i zadaci te prezentacija projekta.

Promicanje razvoja kreativnosti i TV industrije u regiji

NEM Zagreb je događanje fokusirano na CEE regiju i zemlje s nižim kapacitetom za produkciju unutar regije, s ciljem povezivanja audiovizualnih profesionalaca i ključnih donositelja odluka iz Europe. Razmjena znanja i jedinstvena prilika za networking s ekspertima TV industrije neizostavan su dio svakog izdanja New Europe Marketa (NEM).

Više informacija pronađite na službenoj web-stranici NEM Zagreb 2022 i osigurajte svoj dolazak.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.