Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

NEM Zagreb vraća se u prosincu 2022.

NEM Zagreb 2022, TV market relevantan za središnju i istočnu Europu fokusiran na kreativnu stranu TV industrije, vraća se u Zagreb krajem godine.

NEM Zagreb 2022, TV market relevantan za središnju i istočnu Europu fokusiran na kreativnu stranu TV industrije, vraća se u Zagreb krajem godine. Od 7. do 9. prosinca, Esplanade Zagreb Hotel će postati centralno mjesto okupljanja uspješnih predstavnika FTA televizija, pay-tv kanala i streaming servisa, producenata, redatelja, glumaca, scenarista, produkcijskih kuća te agencija i ostalih stvaratelja sadržaja, pod krilaticom “All about content creation”.

Događanje je fokusirano na CEE regiju i zemlje s nižim kapacitetom za produkciju unutar regije s ciljem spajanja audiovizualnih profesionalaca i ključnih donositelja odluka iz Europe. Također, u tjednima prije samog događanja, bit će organizirana serija radionica pod vodstvom uglednih stručnjaka pružajući kreativcima priliku za usavršavanje vještina.

Otvorene prijave za najbolji scenarij na NEM Zagrebu

Uz edukaciju, domaći i inozemni scenaristi dobit će priliku za predstavljanje svojih ideja kroz TV Writing Contest, natječaj za izbor najboljih scenarija serija (scripted) i formata (unscripted). Talentirani kreativci će svoje ideje moći predstaviti stručnom žiriju sastavljenom od predstavnika renomiranih produkcijskih kuća, nacionalnih televizija, festivala i ostalih stručnjaka u TV industriji. Tri najbolja rada unutar svake kategorije bit će nagrađena, a svih 20 finalista, po 10 iz svake kategorije, dobivaju priliku za sastanke s potencijalnim partnerima za eventualnu realizaciju svojeg projekta. Finalisti će se moći sastati s članovima žirija, predstavnicima produkcijskih kuća i drugim ključnim akterima tijekom zatvorenog networking događanja. Prijave su već otvorene putem službene web stranice.

Jedinstvena platforma za koprodukciju

Kreatori TV sadržaja iz CEE regije će interes pronaći i u posebnom djelu programa nazvanom Co-production Platform. Kroz seriju različitih događanja poticat će se ideja i prednosti zajedničke proizvodnje sadržaja – od prezentacija projekata u potrazi za koprodukcijskim partnerima i privatnih tematskih događanja i networking prilika do radionica o osmišljavanju, razvoju, produkciji i distribuciji projekata. Suradnja s ostalim međunarodnim marketima i festivalima iz područja TV industrije nastavit će se do idućeg izdanja NEM Zagreba kroz razmjenu talenata, PR podrške i umrežavanja.

Panel rasprave, prezentacije, premijerna predstavljanja novih televizijskih serija, edukacija i jedinstvena prilika za networking s ekspertima za TV industriju neizostavan su dio svakog izdanja New Europe Marketa (NEM) – kako u zagrebačkom, tako i u dubrovačkom izdanju koji će u lipnju 2023. obilježiti desetu godinu održavanja.

Prethodno izdanje NEM Zagreba 2019. podržale su tvrtke kao što su AMC Networks, BBC Studios, Viacom CBS, Lionsgate, Rai, Hrvatska Radiotelevizija (HRT), all3 media international, Big Light Productions, Keshet International, Beta Film, yes studios., Star Media i brojni drugi.

Detaljnije informacije o Early Bird cijenama kotizacija pronađite na službenoj NEM Zagreb 2022 web stranici.  

Pročitajte još:

Novosti

Firefly Productions, Viaplay Group, Joomboos, RTV Slovenija, CineLink Drama i BH Telecom predstavili nadolazeće projekte

Komunikacija

NEM Zagreb 2022, događanje usmjereno na razvoj TV industrije u Srednjoj i Istočnoj Europi, objavio je finaliste natječaja u pisanju najboljeg scenarija TV Writing...

Ekonomija

NEM Zagreb je događanje fokusirano na CEE regiju i zemlje s nižim kapacitetom za produkciju unutar regije, s ciljem povezivanja audiovizualnih profesionalaca i ključnih...

Edukacija

Osim izuzetnih govornika, NEM Zagreb predstavit će i vrhunski originalni sadržaj tijekom središnjeg dijela programa nazvanog Content Showcase.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.