Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Nema dogovora između seljaka i Jakovine

Seljaci su nakon prve runde pregovora naveli kako će se idući sastanak održati u ponedjeljak, a nadaju se da će osim ministra Jakovine prisustvovati i premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić.

Seljaci su nakon prve runde pregovora naveli kako će se idući sastanak održati u ponedjeljak, a nadaju se da će osim ministra Jakovine prisustvovati i premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić.

Na današnjem sastanku predstavnika seljaka i ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, koji je trajao gotovo pet sati, nije postignut dogovor.
Seljaci ostaju pri svojim zahtjevima i traže veću otkupnu cijenu pšenice i isplatu poticaja za prošlu godinu. Poručuju kako bez tog novca ne mogu te da je hrvatska poljoprivreda na koljenima. Seljaci su nakon prve runde pregovora naveli kako će se idući sastanak održati u ponedjeljak, a nadaju se da će osim ministra Jakovine prisustvovati i premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka Mato Mlinarić rekao je da seljaci više ne mogu čekati te da ne zna jesu li seljaci na terenu spremni čekati do ponedjeljka. Predsjednik Odbora za udruge HPK Stjepan Kunovec istaknuo je kako je šteta što se danas nije došlo do konkretnog rješenja i to iz razloga jer ministar nije imao odgovor na pitanje o osiguravanju sredstava koja su potrebna za isplatu poticaja u cijelosti, a riječ je o više od 450 milijuna kuna.

[infopunkt 7041 2]

[infopunkt 7041 7]

Napisao

Pročitajte još:

Nekretnine

Raznolikost cijena ovisno o lokaciji, nedostatak određenih tipova stanova te porast cijena nekretnina predstavljaju izazove za kupce stanova na dinamičnom zagrebačkom tržištu.

Komentari

Na godišnjoj je razini BDP u prvom kvartalu 2023. rastao 2,8% uz umjeren rast svih ključnih elemenata te blagi realan pad uvoza. Još važnije,...

Poduzeća

Coface je globalni lider u kreditnom osiguranju i upravljanju rizicima posljednjih 75 godina.

Novosti

Povećanje potrošnje zabilježeno je u skoro svim kategorijama, dok su građani pronašli načine za uštedu kroz kupnju na akcijama, usporedbu cijena i češće pripremanje...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.