New European Media Summit 2019 Zagreb

Pod nazivom NEW EUROPEAN MEDIA MEDIA SUMMIT 2019 u Muzeju Mimara u Zagrebu, 22. i 23. svibnja 2019. godine održat će se 11. konferencija  NEM Inicijative. NEM Summit je međunarodna konferencija i izložba, koju od 2008. godine NEM Inicijativa – utemeljena pri Europskoj komisiji –  organizira za sve zainteresirane u širokom području medija, sadržaja i kreativnosti. Tijekom godina, NEM Summit je postao godišnji ‘must’ događaj, koji sudionicima pruža jedinstveno prigodu za susret i umreživanje s istaknutim dionicima, pristup up-to-date informacijama, uvid u najnoviju tehnologiju i tržišne trendove te pronalazak partnera za predstojeće EU natječaje.

Vizija Europske komisije za budućnost medija bit će tema otvaranja New European Media Summita 2019 u Zagrebu. Ovu važnu temu predstavit će Paolo Cesarini, voditelj jedinice Konvergencija medija i društveni mediji u Euroskoj komisiji. Uslijedit će još jedna ključna tema, Vizija Europske komisije o interaktivnim tehnologijama, o kojoj će govoriti Anne Bajart, zamjenica voditelja jedinice  Interaktivne tehnologije.

Među ostalim vrhunskim govornicima koji će predstaviti najnovije teme u segmentu, key-note predavanje s temom Snaga platformi održat će se Olivier Braet s Vrije Universiteit u Brusselu. Slušatelji će čuti kako medijske platforme koje su utemeljile velike globalne organizacije, prikupljaju brojne količine podataka od korisnika platformi širom svijeta i, uz to, postaju sve snažnije, osobito u segmentu društvenih medija.

Plenarno zasjedanje o zahtjevnim aplikacijama i budućim medijskim mrežama, predstavit će Stephen Shaw, direktor za razvoj poslovanja iz Iconic Enginea, vodećeg pružatelja cjelovih XR rješenja.  Druge važne tematske blokove, među ostalim, čine cjeline: Umjetna inteligencija za medije i kreativne industrije, Dizajn po mjeri čovjeka za odgovorne medijske tehnologijePovjerenje u medije, Novi medijski formati , Interaktivne tehnologije – trenutno stanje i izazovi za budućnost te  Pristupačnost i inkluzija

NEM Inicijativa je EU tehnološka platforma koja promiče konvergenciju medija, sadržaja, kreativnih industrija, društvenih medija, televizijske proizvodnje i telekomunikacija, kao i potrošačke elektronike, s ciljem razvoja zajedničkog inovacijskog okruženja i novog europskog medijskog krajolika.

Sadržaj i kreativnost ključni su pokretači NEM Inicijative, a tijekom godina je NEM Summit postao središnji godišnji događaj razmjene iskustava u segmentu. Svojim sudionicima pruža jedinstvenu priliku da od vrhunskih europskih stručnjaka steknu najnovija znanja. NEM Summit je i nezaobilazno mjesto susreta s istaknutim europskim dionicima u medijima, IT i telekomunikacijskom sektoru kao i mjesto upoznavanja s najnovijim tehnološkim standardima. Osim prepoznavanja nadolazećih trendova u industriji, NEM Summit 2019 pružit će sudionicima priliku identifikacije novih tržišnih trendova kao i priliku pronalaska partnera za projekte EU fondova. Sudionici će  tako na jednom mjesto moći čuti sve o aktualnim EU natječajima kao i onima u najavi.

Temeljni cilj NEM Inicijative  jest edukacija najšire publike ka razumijevanju medijskog segmenta na europskoj, regionalnoj i nacionalnoj razini kroz suradnju  s nacionalnim ili regionalnim klasterima koji uključuju medije, tehnologiju i  kreativne industrije.

Drugi važan cilj NEM Inicijative je uspostavljanje kvalitetne i sustavne interakcije između “velikih igrača” i malih i srednjih poduzeća s ciljem dovođenja stavova prema budućim aktivnostima, istraživanju i inovacijama u važan sektor koji se odnosi na gotovo sve elemente suvremenog života.

Info: www.nem-initiative.org

Registracija i smještaj NEM Summit 2019 Zagreb:  Nika Todorović / [email protected]

Podijeli

Odgovori

Top