NIVEA osigurava donacije nacionalnim organizacijama u Hrvatskoj i BiH

Beiersdorf, kompanija koja stoji iza branda NIVEA, u sklopu svog programa pomoći u hitnim situacijama u razdoblju krize zbog COVIDA 19, donirala je 340.000,00 kuna kao podršku trima organizacijama u Hrvatskoj i BiH: Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Hrvatskom Crvenom križu i Unicefu BiH. Ova podrška humanitarnim organizacijama dio je međunarodnog programa pomoći „Care Beyond Skin“ kojim Beiersdorf grupacija želi napraviti iskorak izvan svoje osnovne djelatnosti – jedinstvene njege za kožu te ostvariti maksimalni doprinos za dobrobit ljudi, društva i okoliša.

Branko Kotarac, generalni direktor Beiersdorf Hrvatska: “Kriza izazvana bolešću COVID-19 ugrozila je u vrlo kratkom vremenu naše zdravlje i dovela naš društveni život u stanje mirovanja što si gotovo nitko od nas nije mogao zamisliti. Beiersdorf Hrvatska želi osigurati potporu putem donacija organizacijama u Hrvatskoj i BiH koje pružaju pomoć ljudima u ovim teškim vremenima kao što su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski Crveni križ te Unicef BiH”.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo – Epidemiolozi vodeće javnozdravstvene ustanove svojim djelovanjem u zemlji i regiji obilaze ljude pogođene bolešću COVID 19, provode testove te dijele aktualne podatke i savjete vezane uz sigurnost i zaštitu stanovništva. Beiersdorf Hrvatska će novčanom donacijom u iznosu od 111.300,00 kuna pružiti potporu za osiguravanje svih vrsta medicinske opreme – zaštitnih odijela, naočala, maski, antiseptika te za pomoć pri opskrbi hrane za ljude koji rade na terenu.

Hrvatski Crveni križ – Crveni križ je u vrijeme krize zadužen za organizaciju pomoći starijim i nemoćnim osobama, oboljelima od COVID 19 koji se nalaze na liječenju kod kuće, osobama u samoizolaciji kojima nema tko drugi pomoći te socijalno ugroženim građanima. Beiersdorf Hrvatska će novčanom donacijom u iznosu od 111.300,00 kuna pružiti potporu Hrvatskom Crvenom križu gdje god je njegova pomoć potrebna.

Unicef BiH – Budući da bolest zahtijeva pravovremenu i intenzivnu njegu, Beiersdorf Hrvatska će novčanom donacijom u iznosu od 29.400 BAM pomoći Unicefu BiH u nabavi medicinske i zaštitne opreme za pomoć oboljelima.

Podijeli

Odgovori

Top