Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

NoStress4u: Oni su odlučili ostati u Hrvatskoj i digitalizirati hrvatski turizam

U zahtjevan projekt digitalizacije hrvatskog turizma upustio se mladi i ambiciozni tim NoStress4u, a prvi korak ka konačnom uspjehu svakako je razvoj online booking sustava, hrvatskog proizvoda koji je prepoznao i Europski fond za regionalni razvoj (EFRR), a ideju je prihvatio financirati Europski investicijski i strukturni fond (ESIF).

Poznato je da je turistička ponuda u Hrvatskoj šarolika i razlomljena na brojne male dionike zbog čega je situacija na tržištu prilično kaotična. Digitalizacijom se njihovo poslovanje diže na višu razinu, što u konačnici unapređuje hrvatski turistički proizvod te konkurentnost hrvatske ponude na globalnom tržištu. U zahtjevan projekt digitalizacije hrvatskog turizma upustio se mladi i ambiciozni tim NoStress4u, a prvi korak ka konačnom uspjehu svakako je razvoj online booking sustava, hrvatskog proizvoda koji je prepoznao i Europski fond za regionalni razvoj (EFRR), a ideju je prihvatio financirati Europski investicijski i strukturni fond (ESIF).

Ivan Danolić, osnivač i idejni začetnik platforme NoStress4u izjavio je sljedeće: „Dobro znamo da je turizam najpropulzivnija gospodarska grana u Hrvatskoj, no također je općepoznato da je potencijal za poboljšanjem golem. Potražnja raste, ponuda se sustavno unaprjeđuje, pa u skladu s tim moramo prihvatiti svjetske trendove u poslovanju. Na tome tragu je i naš proizvod, skrojen po mjeri svih dionika u turizmu kako bi se ostvario davni san – turistička sezona bez stresa“, zaključio je Danolić.

U jeku kaosa ljetne sezone rodila se ideja…

Sustav se kao ideja rodio 6 godina prije prvog prototipa – 2010. godine kada je osnivač, Ivan Danolić na svom putovanju u Tajlandu zapazio kako se, uz obalu, za veliki broj posjetitelja bori jednako veliki broj turističkih brodova.

Brzina i snalažljivost zaposlenika u igri „tko prvi, njegovo“ bila je jedini adut za privlačenje turista. Nakon što je za dogovorenu i uplaćenu turu kao dokaz dobio samo komadić papira, s rukom ispisanim vremenom polaska, pomislio je da bi se s rastom masovnog turizma ovakav scenarij mogao lako dogoditi i kod nas. Sustav koji je kreirao zajedno s kolegom programerom Stipom Dajakom, nazvan je NoStress4u i on je „engine“ platforme za upravljanje poslovnim procesima BOOKNOW24.

Nastao je iz želje da se riješi problem organizacije poslovanja najmanjih i najvažnijih sudionika u turizmu (organizatori walking tura, brodskih izleta, raftinga, fish piknika…) koji upotpunjuju ponudu hrvatskog turizma. Kao takav je prepoznat od strane raznih sudionika turizma – organizatora izleta i aktivnosti, turističkih agencija i hotela koji su ga implementirali u svoje poslovanje.

Kako adekvatno pratiti turistički rast?

NoStress4u sustav vlasniku nudi pregled cjelokupne ponude njegovog poslovnog subjekta na jednom mjestu. Svi prodajni predstavnici mogu vršiti prodaju direktno kroz sustav, s prilagođenim cjenovnim i naplatnim modelima. Omogućeno je povezivanje s ostalim sudionicima na njihovom tržištu te im se pruža prilika za povećanje prodaje i prihoda. Jednostavno i atraktivno sučelje dizajnirano je po mjeri krajnjeg korisnika s ciljem što veće korisnosti i praktičnosti upotrebe što je od neprocjenjive važnosti kada krene ljetna turistička groznica.

Mali team s velikim ciljevima

Njihov ured danas broji ček deset članova tima od kojih je dio pozicioniran u Zagrebu, a dio u Splitu. Dalmatinskom temperamentu ravnotežu daju kontinentalci. Vesela, mlada ekipa u svojim redovima okuplja razne profesije – od matematičara, programera, ekonomista i financijaša do stručnjaka na području turizma i upravljanja projektima.

Gotovo svima im je zajedničko to što su se školovali ili radili u inozemstvu. Slažu se da je takvo iskustvo izuzetno vrijedno za mlade. Po povratku u Hrvatsku, imali su jasniju viziju o tome što vani funkcionira, koji trendovi će se neizbježno preslikati i na hrvatski turizam, te na koji način unaprijediti, modernizirati i olakšati posao.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.