Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Nova vještina za studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva Zagreb

S početkom ljetnog semestra akademske godine 2016./2017. studenti diplomskog studija FER-a dobili su priliku upisati novu vještinu i tako po završetku studija biti konkurentniji na tržištu rada. U okviru nove vještine “Projektiranje i simulacija elektroničkih uređaja korištenjem programskih paketa Mentor Graphics” studenti će se upoznati s postupkom projektiranja elektroničkih uređaja korištenjem Mentor Graphics PADS Professional i HyperLynx programskih rješenja.

Nakon odslušanih predavanja i praktičnih vježbi studenti će naučiti osnovne vještine rada u Mentor Graphics programskim rješenjima kao što su izrada električne sheme, izrada biblioteke komponenata, projektiranje tiskanih veza, analiza i simulacija (analogna simulacija, integritet signala, stabilnost napona, termalne simulacije) elektroničkih uređaja.

Ove akademske godine vještinu je upisalo 14 studenata diplomskog studija FER-a koji će po završetku semestra dobiti poseban certifikat CADCAM Grupe o stečenim vještinama. Vještinu predaje Bojan Brezina, mag. ing. el. tech. inf., zaposlenik CADCAM Grupe kao ECAD Technical support za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, a uvođenje nove vještine rezultat je suradnje CADCAM Grupe i Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Cilj uvođenja dodatne vještine je upoznati studente s ECAD programskim rješenjima koja koriste poznati svjetski proizvođači elektroničkih uređaja kao što su IBM, SIEMENS, FUJITSU, TOSHIBA, nVIDIA, BOEING, BMW, HONDA i mnogi drugi.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.