Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Novi hrvatski predsjednik – “Neću vas razočarati”

“Na početku kampanje rekao sam vam: pouzdajem se u vas, a vi se možete pouzdati u mene. I sada, u izbornoj noći, u trenutku naše zajedničke pobjede mogu samo ponoviti: neću vas razočarati”, izjavio je Josipović, novi hrvatski predsjednik. Građanima je poručio kako, ujedinjeni s njim u velikom savezu za pravdu, kreću na put ka novoj Hrvatskoj.

"Na početku kampanje rekao sam vam: pouzdajem se u vas, a vi se možete pouzdati u mene. I sada, u izbornoj noći, u trenutku naše zajedničke pobjede mogu samo ponoviti: neću vas razočarati", izjavio je Josipović, novi hrvatski predsjednik. Građanima je poručio kako, ujedinjeni s njim u velikom savezu za pravdu, kreću na put ka novoj Hrvatskoj.

– Mi smo snaga koja mijenja izgled ove zemlje, ruši temelje svih nepravdi i stvara bolju Hrvatsku. Stvara Novu pravednost, onu koja se temelji na radu, dostojanstvu, domoljublju i poštenju. Čeka nas velik posao, iskušenje koje ćemo svladati, – rekao je.

Josipović je naglasio da večerašnja pobjeda nije samo njegova, već i svih poštenih ljudi, svih koji vjeruju u bolju i pravedniju Hrvatsku, zemlju u kojoj se rad plaća, a kriminal kažnjava.

Predsjednik za EU

Posebno se obratio biračima koji mu nisu dali glas na izborima, poručivši im kako će biti i njihov predsjednik. “Želim spajati, a ne razdvajati, želim služiti svim građanima”, rekao je.

Josipović je naglasio kako će u njegovu mandatu Hrvatska postati članica EU i nastaviti zastupati europske vrijednosti poput ljudska prava, prava nacionalnih manjina, vjerskih sloboda, ali i odlučno se boriti protiv korupcije i kriminala.

– Povjeravajući mi glas na ovim izborima prepoznali ste potrebu da se ujedinimo u borbi s korupcijom i kriminalom koji su najozbiljnija prijetnja svakog gospodarskog razvoja, ali i svakog napretka društva uopće, – poručio je biračima.

Veliki odaziv u drugom krugu

Kao vrijednosti na kojima će temeljiti svoj mandat naveo je Domovinski rat i herojstvo hrvatskih branitelja, hrvatski antifašizam, rad uz dostojnu plaću, znanje i sposobnost kao kriteriji uspjeha, razumijevanje, tolerancija.

– Ne bojte se! Pobijedit ćemo ovu tešku ekonomsku krizu, pobijedit ćemo korupciju i kriminal, pobijedit ćemo siromaštvo i bijedu! Hrvatska će konačno biti zemlja kakvu zaslužujemo, dom svih poštenih ljudi, – rekao je Josipović.

SDP-ov kandidat Ivo Josipović izabran je u drugom krugu izbora za novog hrvatskog predsjednika s osvojenih 60,29 posto glasova. U drugom krugu glasovalo je 2.251.730 birača, odnosno 50,28 posto.

[infopunkt 1363 2]

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Deja vu. Baš kao i prije pet godina kandidati za Predsjednika Republike prepucavaju se preko medija, poput tinejdžera čiji je tata jači, što će...

Novosti

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio je danas u Županji kako će ministarstvo uskoro raspisati mjeru za obrtnike i poduzetnike s poplavljenih područja...

Novosti

U organizaciji Udruge hrvatskih diplomata i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, obilježen je Dan Hrvatske diplomacije.

Novosti

Gradonačelnik metropole i bivši esdepeovac žali nad trenutnim događanjima u SDP-u.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.