Novi pogon drvne industrije TVIN vrijedan 4 milijuna eura

Novi pogon drvne industrije TVIN vrijedan 4 milijuna eura

Riječ je o pogonu u kojem će se na 3 tisuće četvornih metara izrađivati elementi namještaja dužinskim i širinskim spajanjem. Pogon je u tvorničkom krugu otvorio dugogodišnji direktor TVIN-a i predsjednik Nadzornog odbora Ivan Slamić. „Prvih sto godina je završilo, uspješno u korist zajednice i radnika. Za drugih sto godina treba biti vrlo oprezan i pažljiv pa ulagati u investicije koje će nam kroz veću profitabilnost i zaposlenost povećati tržišni udio. To je prvi korak u izradbi novih programa i boljoj finalizaciji kojom stvaramo stabilnost i sigurnost poslovanja kroz smanjenje cijene proizvodnje“, rekao je Slamić.

S približno 900 radnika u 9 tvornica u Virovitici, Pitomači, Grubišnom Polju i Županji TVIN je najveća i najuspješnija tvrtka drvne industrije u Hrvatskoj. Zahvaljujući tridesetogodišnjoj suradnji sa švedskom Ikeom, gotovo 98 posto proizvodnje namještaja, izvozi na zahtjevno tržište Europske unije.

„Kriza koja traje već 5 godina prepolovila je proizvodne kapacitete, ali bez obzira na to svakodnevno radimo na smanjenju troškova proizvodnje i ulažemo u nove tehnologije kako bi se uspješno nosili s konkurencijom iz Kine, Rumunjske, Poljske, Letonije i drugih zemalja“ kazao je generalni direktor Tvina, Ivan Špoljarić

Podijeli

Odgovori

Top