Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Novi pogon drvne industrije TVIN vrijedan 4 milijuna eura

Postavljenjem kamena temeljca za gradnju novoga pogon vrijednog 4 milijuna eura obilježena je stota obljetnica rada virovitičke drvne industrije TVIN.

Postavljenjem kamena temeljca za gradnju novoga pogon vrijednog 4 milijuna eura obilježena je stota obljetnica rada virovitičke drvne industrije TVIN.

Riječ je o pogonu u kojem će se na 3 tisuće četvornih metara izrađivati elementi namještaja dužinskim i širinskim spajanjem. Pogon je u tvorničkom krugu otvorio dugogodišnji direktor TVIN-a i predsjednik Nadzornog odbora Ivan Slamić. „Prvih sto godina je završilo, uspješno u korist zajednice i radnika. Za drugih sto godina treba biti vrlo oprezan i pažljiv pa ulagati u investicije koje će nam kroz veću profitabilnost i zaposlenost povećati tržišni udio. To je prvi korak u izradbi novih programa i boljoj finalizaciji kojom stvaramo stabilnost i sigurnost poslovanja kroz smanjenje cijene proizvodnje“, rekao je Slamić.

S približno 900 radnika u 9 tvornica u Virovitici, Pitomači, Grubišnom Polju i Županji TVIN je najveća i najuspješnija tvrtka drvne industrije u Hrvatskoj. Zahvaljujući tridesetogodišnjoj suradnji sa švedskom Ikeom, gotovo 98 posto proizvodnje namještaja, izvozi na zahtjevno tržište Europske unije.

„Kriza koja traje već 5 godina prepolovila je proizvodne kapacitete, ali bez obzira na to svakodnevno radimo na smanjenju troškova proizvodnje i ulažemo u nove tehnologije kako bi se uspješno nosili s konkurencijom iz Kine, Rumunjske, Poljske, Letonije i drugih zemalja“ kazao je generalni direktor Tvina, Ivan Špoljarić

Napisao

Pročitajte još:

DOP

Proizvodnja boca s novim neodvojivim zatvaračima krenula je u svibnju i obuhvaća sve Coca-Coline robne marke bezalkoholnih pića i vode na hrvatskome tržištu.

Lifestyle

Burnout sindrom može biti dugotrajan proces koji se manifestira na različite načine.

Poduzeća

Ars Futura, tvrtka Nikole Jakića i Ivana Božića, u svojih je 10 godina poslovanja rasla, razvijala se i postepeno osvajala svijet.

Ekonomija

Jeste li znali da je u Hrvatskoj u 2022. proizvedeno 2,57 milijuna tona asfalta? Ili da je tvrtka Colas u Rijeci uvela prvi asfalt...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.