Novi trendovi – cijene kvadrata stanova i kuća nikad izjednačenije!

Novi trendovi – cijene kvadrata stanova i kuća nikad izjednačenije!

Prema istraživanju portala Crozilla.hr, prosječna cijena metra kvadratnog kuće tijekom prosinca u Zagrebu iznosi 1680 eura, što u usporedbi s listopadom predstavlja porast cijene od 0,7 posto.

Pad cijena u Slavoniji

Dakako da cijena ovisi o kvadraturi nekretnine, njegovom smještaju i drugim važnim čimbenicima, ali govoreći o prosjeku lako je uočiti kako je cijena spomenutih nekretnina gotovo ujednačena. Osijek ovaj mjesec bilježi pad cijene 3,5 posto te prosječna cijena metra kvadratnog kuće iznosi 1020 eura, a u listopadu je iznosila 1052 eura.

Manji porast cijene od svega 0,1 posto u odnosu na listopad bilježi Pula gdje trenutna kvadrat kuće košta 1617 eura. Tijekom prosinca Split bilježi pad cijene od 1,8 posto te trenutna cijena metra kvadratnog kuće u prosjeku iznosi 1646 eura. Zadar bilježi porast cijene od 0,5 posto te je cijena metra kvadratnog kuće s 1497 porasla na 1505 eura.

Zagreb najskuplji

Iako cijena građevinskog zemljišta u Gradu Zagrebu bilježi pad cijene od 1,7 posto, cijena je i dalje u usporedbi s ostalim županijama znatno viša te iznosi 228 eura po metru kvadratnom.

Cijena građevinskog zemljišta u Zagrebačkoj županiji u odnosu na listopad bilježi pad cijene od 4,1 posto, što znači da prosječna cijena građevinskog zemljišta u prosincu iznosi 116 eura.

Blagi rast u Zadarskoj županiji

Pad cijene od 3,7 posto bilježe zemljišta u Splitsko – dalmatinskoj županiji gdje u prosjeku trebate izdvojiti 155 eura za metar kvadratni građevinskog zemljišta. Primorsko – goranska županija bilježi pad cijene od 5,5 posto te prosječna cijena građevinskog zemljišta iznosi 119 eura po metru kvadratnom.

Zadarska županija bilježi porast od 0,7 posto, što znači da je cijena u prosincu nešto viša nego li u listopadu te u prosjeku iznosi 139 eura po metru kvadratnom.

Podijeli

Odgovori

Top