Novi trendovi u ne-financijskom izvještavanju

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR počeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. godine. Radi se o transeuropskom projektu u organizaciji osam organizacija: uz koordinatora RRiF-plus d.o.o. (Hrvatska), u projektu sudjeluju i Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Institut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) i Bridging to the Future (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Primarni ciljevi projekta su obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobre prakse između projektnih partnera vezana uz harmonizaciju i implementaciju europskih direktiva iz područja društveno odgovornog poslovanja (DOP-a) u nacionalne zakonodavne okvire, kao i razvoj prvog DOP vodiča koji će pokriti teme u rasponu od nefinancijskog izvještavanja, eko-oznaka, zakona o doniranju hrane i zapošljavanja osoba s invaliditetom do poticanja obrade korištenih materijala.

U listopadu Hi4CSR konzorcij se pripremao za četvrtu obrazovnu aktivnost koja će se održati od 13. do 17. studenog u Bratislavi. Također, projektni partneri su istraživali različite teme i objavljivali članke iz područja društvene odgovornosti i održivosti, kao što su novi trendovi u izvještavanju o društvenoj odgovornosti i održivosti, dobrobiti DOP-a za ekonomiju i pojedinačne organizacije, te primjer Tesle kao jedne takve kompanije. Na temu kružnog gospodarstva, partneri su se bavili temama kao što je važnost hijerarhije otpada i life cycle thinking pristup u gospodarenju otpadom te važnost recikliranja hrane. Članci vezani uz Europsku Direktivu o vodama istraživao je implementaciju Direktive u Italiji te izvještaj Europske komisije o kvaliteti vode za kupanje u europskim kupalištima.

Ove i brojne druge članke možete naći na službenom blogu projekta:

 

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na web stranici www.hi4csr.com, pisati konzorciju na [email protected], ili se povezati putem društvenih mreža: Facebooka, Twittera, LinkedIna ili YouTube kanala.

Podijeli

Odgovori

Top