#ObećanjePlaneti tvrtke Mars za borbu protiv klimatskih promjena

Mars, Incorporated, uključujući tvrtku Mars Hrvatska, najavila je svoju ambiciju da ubrza akciju u borbi protiv klimatskih promjena pokretanjem nove globalne inicijative #ObećanjePlaneti (#PledgeForPlanet). Inicijativa prati ulaganje tvrtke Mars u iznosu od 1 milijarde dolara prema programu „Plan održivosti kroz generacije” (Sustainable in a Generation Plan) i obavezu daljnjeg smanjenja emisije plinova iz neposrednog poslovanja u skladu s najambicioznijim ciljem Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama – ograničenje globalnog porasta temperature planete Zemlje na ispod 1,5º C.

Nova inicijativa naglašava zajedničku odgovornost tvrtki, vlada i građana širom svijeta da poduzmu mjere koje će dovesti do pozitivnih klimatskih promjena. Cilj inicijative je ubrzati korake u borbi protiv niza globalnih prijetnji, uzevši u obzir situaciju i izvan svog direktnog poslovanja, sve do najšireg lanca opskrbe.

Darja Šušteršič, regionalna direktorica za tržišta Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine u Marsu naglasila je: „Cilj na koji smo se obavezali dio je kontinuiranog nastojanja tvrtke Mars da poslovanje prebaci na 100% obnovljive izvore energije do 2040. godine. Tvrtka Mars prepoznaje utjecaj industrije na posljedice klimatskih promjena, a inicijativom #ObećanjePlaneti potvrđujemo kako moramo ubrzati i povećati napore da bismo doprinijeli stvaranju zdrave planete kao boljem mjestu za život svih nas.”

 

 

Danas tvrtka Mars za više od polovicu svojeg poslovanja koristi električnu energiju iz obnovljivih izvora, a čak 100% takve energije koristi se u poslovanju u zemljama SAD-a, Velikoj Britaniji, Meksiku i uskoro Australiji. Marsov plan također uključuje nastojanje da se smanji ukupna emisija stakleničkih plinova kroz njegov lanac poslovanja za 27% do 2025. i 67% do 2050. godine.

Osim toga, tvrtka Mars želi smanjiti upotrebu plastike u svojim postrojenjima širom svijeta za 25%, kako bi do 2025. godine 100% plastične ambalaže koju tvrtka proizvede bilo moguće ponovo upotrijebiti, reciklirati ili kompostirati te u prosjeku koristiti 30% takvog, recikliranog sadržaja za plastičnu ambalažu u poslovanju.

Mars također poziva sve svoje dobavljače da se uključe u inicijativu kroz postavljanje znanstveno utemeljenih ciljeva, pridružujući se inicijativi RE100 Klimatske grupe i prihvate budućnost poslovanja s obnovljivom energijom u središtu. Na primjer, Olam, dobavljač tvrtke Mars za kakao i palmino ulje već je potpisao i uključio se.

S tim ciljem inicijativa tvrtke Mars doprinijet će klimatskim promjenama ne samo u okviru svog poslovanja već i mobiliziranjem svojih suradnika, dobavljača i građana u cijelom svijetu na zalaganje za zaštitu naše planete i rješavanje uzroka klimatskih promjena.

Više o inicijativi #PledgeForPlanet

#PledgeForPlanet je globalna klimatska inicijativa koju je pokrenula tvrtka Mars, Incorporated radi zaštite planete Zemlje i rješavanja posljedica klimatskih promjena. Inspirirani UN-ovom klimatskom kampanjom ActNow, mi pozivamo sve da se obavežu na svakodnevne akcije kako bi zaštitili naš planet i osigurali zdravlje i napredak za buduće generacije – bilo da koriste vrećice za višekratnu upotrebu, štede vodu i energiju ili hodaju do posla – posjetom na stranicu www.mars.com/pledgeforplanet i podijele svoja obećanja putem interneta koristeći #PledgeForPlanet.

Više o tvrtki Mars, Incorporated

Tvrtka Mars u obiteljskom je vlasništvu i ponosi se tradicijom duljom od sto godina u proizvodnji različitih proizvoda te ponudom usluga za ljude i ljubimce koje vole ljudi. S ukupnom prodajom od više od 35 milijardi dolara tvrtka posluje na globalnom tržištu i proizvodi neke od najomiljenijih trgovačkih marki na svijetu: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S® i COCAVIA®. Tvrtka Mars također pruža zdravstvene veterinarske usluge putem organizacija Banfield Pet Hospitals™, Blue Pearl®, ®, Linnaeus, AniCura, VCA™ i Pet Partners™. Iz sjedišta u McLeanu, VA, tvrtka Mars upravlja poslovanjem u više od 80 zemalja. Pet načela tvrtke Mars – kvaliteta, odgovornost, uzajamnost, učinkovitost i sloboda – ujedinjuju i inspiriraju više od 125 000 suradnika na stvaranje vrijednosti za svoje partnere te na svakodnevno ostvarivanje rasta na koji mogu biti ponosni.

Podijeli

Odgovori

Top