Objavljen drugi natječaj iz vinske omotnice

Objavljen drugi natječaj iz vinske omotnice

Korisnici ove mjere su proizvođači vina upisani u Vinogradarski registar, javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina (osim korisnika državnog proračuna) te udruge proizvođača vina i zadružni savezi (čije su članice barem tri zadruge koje se bave proizvodnjom vina).

Minimalni iznos potpore po projektu je 3.000 eura, dok najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 200.000 eura.

Razina potpore iznosi do 80 posto od ukupno prihvatljivih troškova, navode iz Agencije.

Podsjećaju da je Nacionalni program pomoći sektoru vina petogodišnji program u kojem je osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva iz tzv. europske vinske omotnice.

Cilj programa je povećanje konkurentnosti vinara kroz tri mjere u okviru projekata restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina.

Za dodjelu bespovratnih sredstava mogu se prijaviti vinari i vinogradari koji su upisani u Vinogradarski registar, odnosno oko 12.000 poljoprivrednih gospodarstava.

Iz Agencije navode i kako je odaziv na prve natječaje bio veliki – za 85 prijavljenih projekata zatraženo je više od 92 milijuna kuna.

Podijeli

Odgovori

Top