Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Od 2015. Google i Amazon plaćat će PDV u Hrvatskoj

Zemlje Europske unije, pa tako i Hrvatska, od 1. siječnja 2015. zaradit će više od poreza na dodanu vrijednost jer će natjerati prodavatelje elektronički obavljenih usluga – ili eUsluga – da PDV plaćaju u zemlji potrošača.

Zemlje Europske unije, pa tako i Hrvatska, od 1. siječnja 2015. zaradit će više od poreza na dodanu vrijednost jer će natjerati prodavatelje elektronički obavljenih usluga - ili eUsluga - da PDV plaćaju u zemlji potrošača.

U Ministarstvu financija, piše Jutarnji list, za sada nemaju procjene toga koliko bi se dodatnog poreznog prihoda moglo sliti u državnu blagajnu, no neke eUsluge postat će skuplje za krajnjeg korisnika, i to isključivo zbog primjene hrvatskih stopa PDV-a koje su među najvišima u EU-u.

Riječ je o uslugama poput, primjerice, kupnje videoigara, softvera, glazbe ili drugih sadržaja preko interneta, klađenja preko interneta, izrade ili hostinga internetskih sjedišta (službeni prijevod ‘sajtova’) ili emitiranja svih vrsta programa.

Do sada su se takve usluge, kad se kupuju od ponuđača sa sjedištem u EU-u, plaćale prema PDV-u u tim zemljama. Međutim, velike kompanije s najvećim prometima većinom su formalno poslovale iz zemalja s najnižim stopama PDV-a, koji se u Uniji kreće od 15 posto u Luksemburgu do 27 posto u Mađarskoj.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

QNAP TS-1655 je moćno 2,5GbE hibridno rješenje za pohranu koje pruža centraliziranu pohranu i upravljanje za tvrtke gotovo svih veličina.

Poduzeća

Tvrtka Lagermax Logistics Croatia jučer je svečanootvorila novoizgrađeno logističko skladište u mjestu Luka pored Zaprešića, a velikom proslavom obilježeno je i 25 godina rada...

Ekonomija

Hrvatski inovatori napravili su u samo dvije godine digitalnu aplikaciju Master F&B, kojom su osvojili naklonost korisnika na obje strane, ugostitelje i posjetitelje kafića...

Edukacija

Digital Labin 2023. očekivano se širi i raste, te će se ove godine održati na tri simultane pozornice - Dev, Design i Project Management.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.