Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica

Tvrtke Vindija, Dukat, Konzum, Belje kao i Lucart Professional i ovoga puta su se aktivno uključile u projekt.

Nakon uspješno provedena dva izdanja, Tetra Pak® je najavio i treću ediciju edukativne inicijative „Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica”. Inicijativa ima za cilj podizanje svijesti potrošača o važnosti pravilnog odvajanja i odlaganja višeslojne kartonske ambalaže za napitke i educiranje o principima kružnog gospodarstva.

Tvrtke Vindija, Dukat, Konzum, Belje kao i Lucart Professional i ovoga puta su se aktivno uključile u projekt. U sklopu prethodnog izdanja potrošačima je podijeljeno gotovo 2 000 paketa Lucart EcoNatural recikliranih papirnatih maramica izrađenih od kartonskog dijela Tetra Pak® ambalaže.

Inicijativa će se provoditi od 2. ožujka do 16. ožujka u odabranim Super Konzum trgovinama u Zagrebu, a osmišljena je u svrhu promicanja pravilnog odvajanja i odlaganja ambalaže te edukacije o recikliranju naglašavajući kako svaki pojedinac može doprinijeti kružnom gospodarstvu. Naime, iskorištenoj višeslojnoj kartonskoj ambalaži može se dati drugi život ako potrošači pravilno rukuju s njom nakon konzumiranja proizvoda.

Kampanja educira potrošače o koracima koje trebaju poduzeti kako bi pripremili ambalažu za daljnje recikliranje: podignuti rubove, spljoštiti ambalažu, te ju na kraju odložiti u žuti spremnik, zajedno s pričvršćenim čepom. Na taj način se ostvaruje ušteda prostora u kontejnerima od čak 20 posto, što smanjuje otpuštanje CO2 tijekom transporta. Korištena Tetra Pak ambalaža na području Grada Zagreba odlaže se u žute spremnike i u žute vrećice. Ona se potom šalje u tvornice papira, gdje se reciklira i dobiva novi život te postaje koristan i kvalitetan higijenski papirnati proizvod, kao što su maramice, papirnati ručnici ili toaletni papir.

Za vrijeme trajanja edukativne kampanje kupci će imati mogućnost dobiti deset Lucart EcoNatural paketića recikliranih maramica proizvedenih od recikliranog kartonskog dijela iskorištene Tetra Pak ambalaže. U odabranim Super Konzum trgovinama potrebno je kupiti tri odabrana mliječna proizvoda partnera kampanje pakiranim u Tetra Pak ambalaži s oznakom „Štiti što je dobro“. Potrošači će tako u praksi imati priliku vidjeti „novi život ambalaže“ dobivanjem recikliranog proizvoda napravljenog od iskorištene ambalaže.

Izuzetno nas veseli što se ova edukativna inicijativa provodi po treći put u Hrvatskoj te što imamo priliku educirati potrošače o važnosti pravilnog odvajanja i odlaganja te recikliranja višeslojne kartonske ambalaže. Već tradicionalnu kampanju provodimo u suradnji s partnerima, educirajući potrošače potičemo pravilno odlaganje otpada. Osim toga, ovom kampanjom želimo osvijestiti kupce da se Tetra Pak višeslojna kartonska ambalaža može reciklirati i da joj se može „udahnuti drugi život”. Također, jako nam je drago što će od 1. siječnja 2027. godine višeslojna kartonska ambalaža ući u sustav povratne naknade što vjerujemo će značajno potaknuti potrošače na pravilno odvajanje i odlaganje višeslojne kartonske ambalaže za daljnje recikliranje“ – komentirao je Željko Samodol, voditelj tvrtke Tetra Pak u Hrvatskoj.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.