Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Od vinograda do boce 100 posto hrvatski proizvod

U Feričancima, u srcu Slavonije, proizvode se tankovskom ili charmat metodom, a od vinograda do boce 100 posto su hrvatski proizvod.

Da i Hrvatska prati svjetske trendove potvrđuju pjenušci Feravina proizvedeni tankovskom ili charmat metodom. Grasecco od graševine i Francesca od frankovke, poznatog proizvođača Feravina, moderni su, urbani pjenušci, privlače vrhunskim dizajnom, mladenačkom, razigranom etiketom, izvrsni su kao aperitiv ili pratnja uz lagana jela i voćne salate, a odlična su baza za koktele. U Feričancima, u srcu Slavonije, proizvode se tankovskom ili charmat metodom, a od vinograda do boce 100 posto su hrvatski proizvod.

Jedinstveni Grasecco od graševine nježne je zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka i ugodne  bademaste gorčine graševine, a pronaći ćete ga u dvije kategorije brut i ekstra brut. Francesca od frankovke lijepe je ružičaste boje,  suptilnog mirisa zrelog nara i bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina

Naglasak na domaćim sortama

„U Feravinu dajemo naglasak na domaće sorte. Tako je i s našim pjenušcima koje smo prije nešto više od godinu dana plasirali na tržište. S frankovkom i graševinom imamo sjajna iskustva. Naša vinarija poznata je upravo po tim sortama, a u našem podrumu Frankovka daje vrhunske rezultate što potvrđuju i brojne titule na domaćim i svjetskim natjecanjima“, kaže Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Pjenušci proizvedeni charmat metodom u svijetu su hit, a prije nekoliko godina procijenilo se da će se do 2020. prodati više 412 milijuna boca! Što je toliko posebno u tim mjehurićima koji su pokorili svijet? Poznati kao „non champagne“ vino, ovi pjenušci imaju odličan omjer cijene i kvalitete, savršena su baza za koktele, pa ne čudi što su omiljeni među milenijalcima. Prema istraživanjima upravo milenijalci danas čine oko 40 posto svih konzumenata vina, stalo im je do utemeljenosti brenda, važan im je vizualni identitet koji mora odražavati njihov stil života.

 

Pijuckanje pjenušca ne mora biti samo blagdanski klišej

Tko kaže da se pjenušac mora piti samo u svečanim prigodama?! Možete ga piti kad god poželite – kao aperitiv ili sastavni dio koktela, uz jelo, za doručak, prije spavanja za opuštanje, u svako doba godine… Lagani su, elegantni, a čaša do dvije dnevno nikom ne škodi. S time su se složili i znanstvenici koji su otkrili i njegovu dobru stranu. Kažu da decilitar i pol pjenušca na dan pozitivno utječe na krvni tlak, potiče cirkulaciju, smanjuje mogućnost pojave krvnih ugrušaka, potiče metabolizam, apetit, a ako pazite na liniju razveselit će vas podatak da razgrađuje masnoće, ugljikohidrate i proteine.

Sada kada imate odlično opravdanje odaberite Grasecco ili Francescu i uživajte u trenutku. Sami ili u društvu – svejedno je.

 


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.