Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Održan Forum zagrebačkih ugostitelja 2013.

Jučer je održan Forum zagrebačkih ugostitelja 2013. kojem je nazočio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

Jučer je održan Forum zagrebačkih ugostitelja 2013. kojem je nazočio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

Nakon radnog dijela, održana je konferencija za medije na kojoj je predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Nenad Šepak izrazio svoje zadovoljstvo suradnjom Udruženja s Gradskom skupštinom Grada Zagreba, ali i najavio veći angažman ugostitelja kod sudjelovanja u radu Odbora GSGZ.

„Drago mi je da je Zagreb zabilježio 25% više turista, ali se nadam da će taj rast pratiti i kulturna i ugostiteljska ponuda. Da bi Grad Zagreb postao nezaobilazna turistička europska metropola, mora postojati sinergija kulturne i ugostiteljske koju prati gradska administracija i komunalna infrastruktura. Stoga mi je drago da mogu najaviti da će na sljedećoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, na dnevnom redu biti i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata koji idu tome u prilog. Nadam se da ćemo taj prijedlog prihvatiti, te da će već 29. studenog 2013. stupiti na snagu.“ , rekao je predsjednik Gradske skupštine.

Naime, kako stoji u obrazloženju Prijedloga odluke, Grad Zagreb se u proteklih nekoliko godina profilirao u prepoznatljivu turističku destinaciju kontinentalne Hrvatske atraktivnu posjetiteljima tijekom cijele godine. Turistički obilasci ne obuhvaćaju samo najuže gradsko središte, već se posjetitelji, turisti i sugrađani, zbog kulturnih, povijesnih, sportskih i drugih sadržaja, najčešće zadržavaju u širem području od onoga koje je u Odluci navedeno kao tzv. “turistička zona”. Tijekom obilazaka i događanja na tom području ugostiteljske objekte posjećuje gotovo 80% gostiju, te se zbog navedenog predlaže proširenje dosadašnje zone na šire područje unutar Grada Zagreba kao cjelovite gradske turističke destinacije.

Istovremeno predlaže se omogućavanje rada ugostiteljskim objektima iz skupina “Restorani” i “Barovi” do 2.00 sata na dane uoči blagdana na području cijelog Grada Zagreba. Sve navedeno pridonijelo bi boljem zadovoljavanju ugostiteljskih potreba turista, posjetitelja i građana Grada Zagreba odnosno bogatijoj turističkoj ponudi. Dok je odredbom članka 8. Odluke propisano da se zabranjuje usluživanje alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima u vremenu od 6.00 do 8.00 sati.

Udruženje ugostitelja Zagreb iniciralo je ukidanje zabrane usluživanja alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima u određenom razdoblju tijekom dana. U obrazloženju predloženog ističu da je ograničenje nepotrebno i neprihvatljivo s obzirom da ne postoji zabrana prodaje alkoholnih pića u trgovinama te se na taj način konzumiranje alkoholnih pića “prelijeva” na ulicu, benzinske postaje, uz kioske.

Napisao

Pročitajte još:

Turizam

Istarsko vino Val Gambalera iz 2015. vinarije Meneghetti osvojilo je veliko zlato na prestižnom svjetskom ocjenjivanju Concours Mondial de Bruxelles kojem je od 11....

Ekonomija

Ekskluzivni nautički B2B sajam ICE (International Charter Expo) doseže nove rekorde u ovogodišnjem izdanju, kada će se na Zagrebačkom velesajmu predstaviti stotine prestižnih megajahti...

Nekretnine

Mnogi čimbenici poput trenutne geopolitičke situacije, usklađenosti ponude i potražnje, povoljnih stambenih kredita i kamatnih stopa te uvjeta za strane ulagače izravno utječu na...

Novosti

Na orebićkoj rivi žene su ponovo dočekivale svoje kapetane, u isto vrijeme vraćali su se timovi s prvog dana natjecanja u big game fishingu....

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.