Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Održana Redovna sjednica odbora EFDI

Europski stručnjaci za osiguranje depozita u kreditnim institucijama održali konstruktivnu raspravu s ciljem unaprjeđenja postojećih sustava osiguranja depozita.

7. rujna Hrvatska agencija za osiguranje depozita bila je domaćin Redovne sjednice EFDI (Europskog udruženja osiguravatelja depozita), kojoj su prisustvovali  Thierry Dissaux (FR), predsjednik Upravnog odbora EFDI-a, Marija Hrebac (HR) potpredsjednica Upravnog odbora, članovi Upravnog odbora Dirk Cupei  (DE) i Harald Podoschek (A), kao i András Fekete – Győr (HU) glavni tajnik.

Upravni odbor

Uz redovne teme sjednice, ovom prilikom članovi Upravnog odbora i glavni tajnik predlagali su rješenja za pandemijom izazvane probleme i otežane mogućnosti putovanja te održavanja sastanaka uživo, razgovarali o organizaciji godišnje skupštine kao važne točke određivanja daljnjih smjerova djelovanja udruženja, kao i o ostalim izazovima u području osiguranja depozita kreditnih institucija. Iako su se svi složili da su nove tehnologije i u ovom sektoru izvrsno prihvaćene te su znatno olakšale funkcioniranje tijekom razdoblja prisutnosti korona virusa, omogućujući i EFDI-u da održi redovni tijek svog djelovanja i realizacije zadanih ciljeva, jasno su istakli želju za što skorije vraćanje u stanje što bliže „starom normalnom“, odnosno konkretno za održavanjem iduće Skupštine EFDI-a uživo.

Marija Hrebac, direktorica agencije i potpredsjednica Upravnog odbora Europskog udruženja osiguravatelja depozita ovom je prilikom izrazila zadovoljstvo ponovnim održavanjem Redovne sjednice Odbora u stvarnom, a ne virtualnom okružju, i to upravo u Zagrebu te istakla da joj je osobito drago da je Hrvatska trenutno procijenjena kao sigurna destinacija, izražavajući nadu da će tako ostati i nadalje jer je Zagreb važno turističko, ali i gospodarsko središte iz kojeg kreću brojne pozitivne inicijative kako na razini Republike Hrvatske, tako i Europe i svijeta.

Hrvatska agencija za osiguranje depozita članica je Europskog foruma osiguravatelja depozita (European Forum of Deposit Insurers – EFDI).

Europski forum osiguravatelja depozita (EFDI) međunarodno je neprofitno udruženje, osnovano 2002. godine prema belgijskom zakonu, s ciljem ostvarenja potrebnog doprinosa stabilnosti financijskih sustava jačanjem uloge sustava osiguranja depozita (DGS) i sustava naknada investitorima (ICS), kao i promicanja europske suradnje u tim područjima. Zastupa zajedničke interese članova, razmjenjuje informacije, iskustva i stavove, pruža analize, procjene i preporuke te surađuje s EU, nacionalnim, nadnacionalnim i međunarodnim institucijama. Trenutno ima 68 institucija članova (sheme osiguranja depozita i sheme kompenzacije ulaganja) iz 47 zemalja koje se nalaze u Europi ili u državi članici Vijeća Europe.

Preporučujemo

Poduzeća

Nord ima novu outlet prodavaonicu u Zagrebu, adresa je Zagrebačka cesta 217, a kupce čeka roba snižena i do 70 posto.

Edukacija

Prvi put u Hrvatskoj, od 18. do 19. rujna ove godine, u Zagrebu će se održati potpuno besplatni dvodnevni zdravstveno komunikacijski summit.

Turizam

U godinu dana, koliko je prošlo otkad je otvorio svoja vrata; Glamping Village Terma Tuhelj postao je prepoznatljiv među ljubiteljima luksuznog odmora, ali i...

Edukacija

Ivan Rado puno je poznatiji po svom nicku Malajski Tapir. Naš možda i najpoznatiji YouTube influencer i strastveni gamer, odustao je od karijere medicinskog...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.