Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Održiva nabava – dio ESG strategije

Održivost danas postaje fokus svakog poslovanja i kompanije sve više provode promjene nastojeći implementirati održivost u poslovanje.

Održivost danas postaje fokus svakog poslovanja i kompanije sve više provode promjene nastojeći implementirati održivost u poslovanje.

Poslovanje u skladu s ciljevima održivog razvoja pomaže suzbiti globalne klimatske i društvene izazove te osigurati bolju budućnost poslovanjem i ulaganjem koji ima u vidu dobrobit čovječanstva. Time poslovanje zadire u područja koja su predmet nefinancijskog izvještavanja u skladu sa regulativom Europske unije (Direktiva 2014/95/EU).

Nefinancijsko izvještavanje poznato je i pod imenom ESG kriteriji o utjecaju poduzeća na okoliš i društvo te sadrži informacije koje se odnose barem na :

 • okolišna
 • socijalna i kadrovska pitanja
 • te pitanja u vezi s poštovanjem ljudskih prava, borbom protiv korupcije i podmićivanjem

Implementacije ESG strategije u poslovanje i usklađenje sa CSDR-om je multidisciplinarna kategorija i odnosi se na sve segmente kompanije. No nekako sve počinje od nabave i lanca opskrbe, zato je implementacija održivosti u nabavi preduvjet za održivo poslovanje. 

Zašto implementirati održivost u nabavu?
 • zahtjevi investitora i potrošača,
 • zakonska regulativa,
 • upravljanje rizikom,
 • klimatske promjene i
 • inovacije.

S druge strane riskiramo da izgubimo kupce koji će se okrenuti održivim rješenjima, imati ćemo veće troškove sirovina, energenata i vode, postoji rizik odlaska ključnih zaposlenika, pojaviti će se dodatni troškovi u segmentu CO2 poreza i okolišnih pristojbi i sl.

Zato krenite na vrijeme i pripremite svoju nabavu za održivo i profitabilno poslovanje.

Upisujemo 1. generaciju polaznika dvodnevne edukacije Održiva nabava – dio ESG strategije.

Termini: 15. i 16.05.2024. ( od 09.00-15.00 h)

Lokacija: hotel Movenpick, Zagreb

Sadržaj edukacije:

 • Osnovni pojmovi održivosti i ESG kriterija
 • Povezivanje poslovanja sa održivom nabavom
 • Parametri održive nabave
 • Izrada strategije održive nabave

Po završenom programu dobiti ćete jasne smjernice kako implementirati održivost u nabavu te na koji način pripremiti poslovanje za usklađenost sa ESG kriterijima.

Edukacija je namijenjena svim nabavljačima i djelatnicima koji su uključeni u proces održivog poslovanja.

Cijena je 500,00 € + PDV, a uključuje kotizaciju za 2 dana edukacije sa uključenim ručkom, pauzom za kavu, radnim materijalima i uvjerenjem o završenoj edukaciji.

Pripremite svoju nabavu za održivo poslovanje, stvorite prostor za inovacije i konkurentsku prednost, postanite i ostanite poželjan dobavljač svojim kupcima.

Autorica teksta mr. sc. Nataša Cikač dipl. oec. ima dugogodišnje iskustvo u korporativnom okruženju, u području nabave i lanca opskrbe, koje nam omogućuje da razumijemo izazove klijenata i kreiramo odgovarajuća rješenja. Više na natasa-cikac.eu


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.