Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Održivi turizam na Mediteranu uz e-learning platformu i SMARTMED projekt

SMARTMED projekt, koji se provodi kroz program teritorijalne suradnje Europske unije – Interreg Mediteran, kroz međunarodnu suradnju nastoji doprinijeti razvoju pametnog i održivog turizma na Mediteranu. 1

SMARTMED projekt, koji se provodi kroz program teritorijalne suradnje Europske unije – Interreg Mediteran, kroz međunarodnu suradnju nastoji doprinijeti razvoju pametnog i održivog turizma na Mediteranu. 13 partnera na Mediteranu posljednje tri godine intenzivno je surađivalo na iznalaženju rješenja i do kraja rujna predstavit će svoje konačne rezultate. 

Tijekom provedbe SMARTMED projekta, proveo se niz korisnih radionica, panel rasprava, 9 pilot projekata i niz ostalih aktivnosti u sklopu kojih danas stručnjaci iz sektora turizma kao i svi ostali dionici raspolažu znatno bogatijim znanjem za uspješnije upravljanje pametnim i održivim turizmom. Kako bi svi edukativni materijali i drugi korisni rezultati projekta bili javno dostupni svim zainteresiranim dionicima u sektoru turizma na jednom mjestu, osmišljena je i razvijena e-learning platforma.

E-learning platforma će biti dostupna na čak 10 različitih jezika

E-learning platforma je prije svega važan alat za umrežavanje i širenje znanja kao i najboljih praksi i iskustava proizašlih iz SMARTMED projekta. E-learning platformom će se koristiti svi projektni partneri iz 9 zemlja; Slovenije, Italije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Španjolske, Portugala i Hrvatske, ali i ostali dionici uključeni u Mediteransko područje. Upravo zato kako bi se osigurala učinkovitost, rad na e-learning platformi omogućen je na 10 različitih jezika; engleskom kao službenim jezikom programa te na svim ostalim službenim jezicima zemlja iz kojih potječu projektni partneri.   

Sve ideje za razvijanje pametnog turizma na jednom mjestu

E-learning platforma osnažit će sposobnost umrežavanja dionika i time potaknuti primjenu inovativnih rješenja kao i razvoj poduzetništva i startupova. Obuhvatit će cjelokupni edukativni materijal koji je osmišljen i proizveden kroz aktivnosti SMARTMED projekta. Također, e-learning platforma bit će kontinuirano ažurirana kako bi edukativni materijali vezani uz unapređenje vještina i kompetencija za rad u sektoru turizma bili dostupni na jednom mjestu.

Između ostalog, korisnicima će na raspolaganju biti sve informacije vezane uz provedene pilot projekte pa tako i problemi i poteškoće s kojima su se susretali, načini njihovog rješavanja, kao i prikaz dobrih praksi proizašlih iz provedbe pilot projekata. Time će se omogućiti dionicima u turizmu da raspolažu s konkretnim informacijama koje će im dalje pomoći u razvijanju uspješnijeg turizma.  

E-learning platformom će se jačati inovacije u sektoru turizma

E-learning platforma neće služiti isključivo kao mjesto za pohranjivanje podataka, već i kao forum za konzultacije što će dovesti do jačanja suradnje javnih i privatnih tijela te samih građana koji će zajedničkim snagama raditi na primjeni poslovnog modela SMART turizma ali i na uvođenju inovacija.

E-learning platforma uskoro će biti predstavljena i široj javnosti 14. rujna na završnom događanju u Granadi u Španjolskoj te će predstavljati izuzetan doprinos projekta SMARTMED razvoju turizma i pozicioniranju Mediterana kao održive, pametne i uključive destinacije.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Više informacija o projektu možete naći na Internet stranici https://smartmed.interreg-med.eu/

Pročitajte još:

Turizam

Kroz SMARTMED projekt posljednje tri godine provelo se niz korisnih radionica i panel rasprava, 9 pilot projekata te niz ostalih aktivnosti koje su doprinijele...

Lifestyle

Što učiniti ako ste na radnom mjestu okruženi ljudima koji su skloniji negativnim tračevima? Što ako ste meta upravo vi?

Ljudski resursi

Tema aktualne epizode Koordinacije je zaštita na radu. Gotovo svakodnevno dolazi od velikog broja ozljeda na radu, a često ozljede završe i sa smrtnim...

Energetika

Tvrtki Supernova projekti d.o.o. kao nositelju projekta dodijeljena su bespovratna sredstva za projekt povećanja korištenja obnovljivih izvora energije u vlastitim trgovačkim centrima u Hrvatskoj,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.