Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Odzvonilo taksi prevarama – virtualni brojač na mobitelu obračunava udaljenost i cijenu

Milijuni turista svake godine posjećuju glavni grad Češke Prag. I dok uživaju u češkom pivu i povijesnim znamenitostima, doživljaj im kvare češki taksisti koji strancima vrlo često svoje usluge previše naplaćuju. Neki vozači taksija koriste takozvane „turbo’“ brojače koji im omogućuju da putnike voze dužim rutama i ne žele im ispostaviti račun.

Milijuni turista svake godine posjećuju glavni grad Češke Prag. I dok uživaju u češkom pivu i povijesnim znamenitostima, doživljaj im kvare češki taksisti koji strancima vrlo često svoje usluge previše naplaćuju. Neki vozači taksija koriste takozvane „turbo'“ brojače koji im omogućuju da putnike voze dužim rutama i ne žele im ispostaviti račun.

No, jedna češka tvrtka odlučila je tome stati na kraj.

Tvrtka Et netera razvila je aplikaciju za mobitele nazvanu „virtualni brojač“ koja pomoću GPS sustava mjeri prijeđenu udaljenost i računa točan iznos koji mušterija treba platiti.

Skidanje aplikacije trebalo bi biti besplatno.

„Opelješili“ gradonačelnika

Grad Prag godinama se inače bori s problemom bezobraznih taksista, a poznat je i slučaj kada su prije nekoliko godina „opelješili“ čak i praškog gradonačelnika.

Cijeli članak pročitajte na Metro portalu

Prag: Mobitelima protiv nepoštenih taksista

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Meddox je u aplikaciju dodao ”zdrave podsjetnike” kojima u suradnji s partnerima obavještavaju korisnike o brojnim korisnim informacijama.

Edukacija

Glavni cilj MUSEAR platforme je omogućiti stvaranje interaktivnih multimedijskih mobilnih aplikacija, kao što su audio vodiči i prezentacije građe, bez znanja programiranja.

Ekonomija

Domaća IT tvrtka Q je u suradnji s njemačkim startupom Streamways razvila mobilnu i web aplikaciju koja će pomoći mladim generacijama i polaznicima njemačkih...

Novosti

Uz pregled stanja bodova, aktiviranje i korištenje eKupona, nova aplikacija omogućuje kupnju uz digitalnu karticu koja se prikazuje u obliku QR koda.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.