Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

MUSEAR platforma na Hackathonu predstavila novu dimenziju produkcije kulturnog sadržaja u Hrvatskoj

Glavni cilj MUSEAR platforme je omogućiti stvaranje interaktivnih multimedijskih mobilnih aplikacija, kao što su audio vodiči i prezentacije građe, bez znanja programiranja.

Iskustvo stvaranja multimedijskog sadržaja kroz inovativnu MUSEAR platformu potpuno novog virtualnog doživljaja konzumiranja umjetničkih i kulturnih sadržaja, imali su sudionici dvodnevne radionice u sklopu MUSEAR Hackathona koji se održao u Tehničkom Muzeju “Nikola Tesla”. Tako su četiri grupe, muzejskih djelatnika i umjetnika imali priliku kroz dva dana digitalizirati i reinterpretirati građu Tehničkog muzeja te pomoću tekstova, fotografija, audio datoteka, video zapisa stvoriti jedinstveni multimedijski sadržaj za mobilne uređaje u aplikaciji MUSEAR.

Glavni cilj MUSEAR platforme je omogućiti stvaranje interaktivnih multimedijskih mobilnih aplikacija, kao što su audio vodiči i prezentacije građe, bez znanja programiranja. Polaznici MUSEAR Hackathona u Zagrebu su se uvjerili kako je to jednostavno, a i zabavno.

MUSEAR projekt predstavili su Grego Paukovicz, voditelj projekta partnera Pro Progressione koji je naglasio cilj i motivaciju za osmišljavanje i provedbu ovog projekta, Arpad Bayer, predstavnik partnera Pro Progressione, istaknuo je iskustvo i doživljaj stvaranja i sudjelovanja u projektu, Arpad Boczen, predstavnik partnera (KÖME), obuhvatio je mogućnosti digitalne interpretacije, te je dr.sc. Artur Šilić, iz Novene demonstrirao MUSEAR platformu i zaokružio program predstavljanja MUSEAR projekta i Hackathona u Zagrebu.

“U doba digitalnog društva, primjena tehnologija u mjestima kulturne baštine je neophodna. MUSEAR platformom cilj nam je dio fokusa institucija kulturne baštine, poput muzeja i galerija prebaciti na komunikacijske tehnologije koje služe za poboljšanje iskustva posjetitelja i za osiguranje ekonomske i društvene održivosti. Upravo zato veseli nas velika zainteresiranost i osvrti sudionika Hackathona, koji su praktično isprobali aplikaciju i kreirali multimedijski sadržaj, te koji su naglasili da je MUSEAR aplikacija otvorila potpuno novu perspektivu i mogućnost produkcije kulturnog i umjetničkog sadržaja u Hrvatskoj” – istaknuli su društvenu važnost ovog projekta organizatori iz Novena studija.

U završnom dijelu događanja, svaka je grupa demonstrirala kreirani digitalni narativ u aplikaciji MUSEAR temeljem sadržaja izložaka Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Tako su prezentirani Volkswagen Beetle, prototip električnog gradskog automobile DOK-ING, šivaća mašina Bagat i NSU Ro 80 europski automobil 1968. godine. Grupa u sastavu predstavnika Hrvatskog prirodoslovnog i Arheološkog muzeja, temeljem ocjene žirija, osvojila je prvo mjesto te potporu Novene u kreiranju digitalnih muzejskih sadržaja.

MUSEAR Hackathon završio je s velikim uspjehom i pozitivnim reakcijama svih sudionika kao i organizatora, koji su pozitivno ocijenili grupni rad sudionika i njihov doprinos reinterpretaciji sadržaja muzejskih izložaka putem aplikacije MUSEAR za njihovu veću privlačnost muzejskoj publici.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.