Old Pilot’s Gin – sjajna poslovna ideja pretočena u stvarnost

Od ideje do realizacije. Rijetki uspiju uspješno proći ovaj put, uglavnom trnovit i popločen raznim preprekama. Osim talenta, znanja i ambicije, potrebno je imati ono nešto što gura i tjera izvan okvira. Strast, predanost, upornost i znatiželja – osobine su koje su cijenjene u privatnom životu, ali posebice u onom poslovnom. Navedenim kvalitetama mogu se zasigurno pohvaliti Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, dvojica dugogodišnjih prijatelja, pilota i ljubitelja dobrih i kvalitetnih pića, koji su proizveli odličan premium gin Old Pilot’s. Na ideju da proizvedu hrvatski premium gin došli su potaknuti činjenicom da se u Hrvatskoj premalo proizvodi s obzirom na njezine mogućnosti, stoga su odlučili uzeti stvar u svoje ruke i nešto poduzeti.

Tomislav Anadolac i Hrvoje Bušić

Stoga je prvi korak ka ostvarenju svog sna bio Hrvojev odlazak u Nizozemsku na školovanje, gdje je postao ovlašteni certificirani destiler i dobio ključna znanja o tehnologiji i proizvodnji. Zatim su napravili analizu tržišta i usporedili svoja znanja sa drugima u svijetu. Kada su shvatili da se njihov proizvod može nositi sa drugim craft proizvođačima u Europi i svijetu, više ih ništa nije moglo zaustaviti. 3 mjeseca bilo je potrebno za dobivanje svih potrebnih papira i dozvola, dok je od početnog recepta do tekućine koja se sada nalazi u Old Pilot’s Ginu prošlo nešto više od 6 mjeseci.

Svoj Old Pilot’s Gin proizvode u maloj high-tech mikrodestileriji u jednom zagrebačkom kvartu. Destilerija je uređena kao mjesto susreta, jer je, kako sami kažu, “craft” proizvod nerazdvojno vezan uz lica i osobe koje ga svojom ljubavlju i strašću proizvode. Pri proizvodnji koriste selektirane hrvatske biljke Mediterana i kontinenta. Osnovni sastojak, bez kojeg se piće ne može zvati “gin”, je borovica. Osim borovice, koristile list masline, cvijet lavande, kadulju, naranču i anđeliku. Sve biljke potpuno su prirodne, rukom brane i sušene posebnom metodom koja garantira kvalitetu eteričnih ulja u njima.

Tijekom destilacije odvajaju i koriste samo najbolji, središnji dio destilata, koji je lišen svih loših alkohola od kojih “drugi dan” može boljeti glava. Cjelokupan proces krasi “ručni rad”; destilacija, odležavanje, punjenje, etiketiranje, zatvaranje voskom. Sve je kvalitetno, dosljedno i autentično, bez kompromisa. Imaju mnogo planova za budućnost, poput suradnje s proizvođačima eko žitarica, craft pivarima, Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom, ali i proizvodnja aromatiziranih sezonalnih ginova i još mnogo toga.

Old Pilot’s Gin trenutno se može probati u brojnim zagrebačkim barovima, restoranima, ali i u ostalim gradovima poput Rovinja, Novigrada, Šibenika, Splita ili Dubrovnika. Nastoje otići u svaki bar ili restoran koji je zainteresiran za njihov proizvod i osobno ga predstaviti vlasnicima, što je, za današnje vrijeme, pomalo netipičan pristup budućim klijentima. Na taj način, smatraju, u najboljem svjetlu mogu predstaviti i sebe, svoju ideju, proizvod, strast kojom nastaje te napraviti testiranje i usporedbu sa ostalim ginovima na tržištu. Više informacija o samom proizvodu, kao i lokacijama na kojima se nalazi: https://duh-u-boci.com/gdje-kupiti/

Fotografi:

Mario Poje

Tomislav Valent

Podijeli

Odgovori

Top