Opatija obilježava 170 godina turizma

Opatija obilježava 170 godina turizma

Kao središnji događaj najavljena je tematski osmišljena trodnevna manifestacija – od 19. do 21. srpnja, koja će se kroz glazbeno-scenske događaje baviti prošlošću opatijskog turizma.

Direktorica Turističke zajednice Opatije Suzi Petričić ističe kako nema grada u Hrvatskoj koji se može podičiti tako dugom turističkom tradicijom, a opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić naglašava kako se u programu nastojalo objediniti i uključiti cijelu rivijeru – Opatiju, Matulje, Lovran, Mošćeničku Dragu, a ove godine i Kastav.

Kao poseban gost i promotor proslave i Opatije najavljen je Zlatan Stipišić Gibonni, koji će svoju europsku turneju, nakon osam gradova u Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj, završiti u Opatiji, koncertom na Ljetnoj pozornici 30. kolovoza.

Gibonni se danas prisjetio prijašnjih, ugodnih boravaka u Opatiji, ocijenivši da je riječ o gradu dobre energije i atmosfere te ljudi otvorena srca, a na kraju konferencije upisan je u Zlatnu knjigu opatijskih gostiju.

Tijekom središnje proslave u srpnju nastupit će američka grupa Kool & The Gang, a od lipnja do kolovoza u Opatiji će uz ostalo nastupiti i 2Cellos, svjetske zvijezde baleta, izraelska pjevačica Achinoam Nini (Noa), kvartet New York Voices i niz drugih umjetnika.

Podijeli

Odgovori

Top