Općoj bolnici Bjelovar i Veleučilištu Bjelovar Erste banka uručila 175.000 kuna donacija

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) uručila je donacije Općoj Bolnici Bjelovar i Veleučilištu Bjelovar, ukupnog iznosa 175.000 kuna. Dok će Opća bolnica Bjelovar donaciju u visini 100.000 kuna koristiti za nabavku portabilnog ultrazvučnog uređaja, koji će se koristiti za potrebe rada operacijskih sala, ambulante za bol, jedinice intenzivne skrbi te vaskularne kirurgije, Veleučilište u Bjelovaru donaciju će koristiti za unaprjeđenje prostorno-tehničkih uvjeta, a kako bi se poboljšali uvjeti vježbovnog rada studenata.

Iskreno zahvaljujem Erste banci na nesebičnoj pomoći Općoj bolnici Bjelovar za donaciju dijela sredstava u visini 100.0000 kuna za kupovinu portabilnog UZV aparata, koji će se koristiti u prostorijama operacijskih sala, ambulante za bol, jedinice intenzivne skrbi i u vaskularnoj kirurgiji. Isto, zahvaljujemo i na svim donacijama ranijih godina. Donacijama našoj ustanovi Erste banka doprinosi poboljšanju zdravstvenih usluga svim pacijentima – korisnicima naših usluga, a time pomaže i zdravstvo u cjelini. Još jedno se zahvaljujemo na donacijama i radujemo na daljnjoj uspješnoj suradnji“, istaknuo je Alli Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar.

Suradnja Veleučilišta u Bjelovaru i Erste banke može biti primjer dobre prakse povezivanja obrazovnog i poslovnog sektora. Od ideje osnivanja preddiplomskog stručnog studija Računarstvo, razvoja kurikuluma, financijske pomoći u opremanju nove računalne dvorane,  do gostujućih predavanja zaposlenika IT sektora Erste banke. Istovremeno, naši studenti rade u IT sektoru putem studentskih ugovora, a u pripremi su projektni zadaci koji će odgovoriti specifičnim potrebama banke. Zahvaljujem na ovogodišnjoj donaciji koja će dodatno unaprijediti uvjete studiranja našim studentima“, kaže Zrinka Puharić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru.

„S obzirom na njihovu veliku važnost za naš grad i županiju, zadovoljstvo mi je što i ove godine možemo podržati rad Opće bolnice i Veleučilišta u Bjelovaru. Nadamo se da će donacija dodatno unaprijediti medicinsku uslugu te našim građanima, osigurati zdravstvenu skrb u skladu s najvišim standardima. Veseli nas da i ove godine možemo sudjelovati u radu Veleučilišta, kao i omogućiti  njihovim studentima praksu u poslovnom okruženju banke“, istaknuo je  Zdenko Matak, član Uprave Erste banke.

Donacija Erste banke Općoj bolnici Bjelovar

Erste banka tradicionalno podržava rad Opće bolnice Bjelovar. Ovogodišnja donacija u visini 100.000 kuna bit će iskorištena za nabavku portabilnog ultrazvuka, koji će se koristiti u prostorima operacijskih sala, ambulante za bol, jedinice intenzivne skrbi i u vaskularnoj kirurgiji, čime će njegova primjena značajno doprinijeti povećanju kvalitete zdravstvene zaštite pacijenata, smanjiti broj komplikacija u liječenju te povećati uspješnost izvođenja medicinskih postupaka. S ciljem davanja doprinosa unapređenju zdravstvene skrbi na području Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije, banka s Općom bolnicom godinama njeguje uspješnu suradnju, a od 2010. do sada donirala joj je preko milijun kuna za različite namjene.

Donacija Erste banke Veleučilištu u Bjelovaru

Veleučilište u Bjelovaru uručenu donaciju u visini 75.000 kuna, koristit će za osiguravanje dodatnih prostorno-tehničkih uvjeta, potrebnih za daljnje unapređenje rada studenata u manjim grupama te za nabavku dodatne tehničke opreme. Osim što će rad Veleučilišta podržati financijski, Erste banka će studentima računarstva Veleučilišta omogućiti i rad kroz program plaćene stručne prakse u banci „IT Lab”. Praksa je namijenjena studentima tehničkih fakulteta i traje tri mjeseca, a osim što studenti rade sa stručnjacima i prolaze programe edukacija, otvara im se mogućnost zapošljavanja nakon završenog fakulteta. Također, studenti će se moći prijaviti i na praksu 365, u trajanju jednog mjeseca, a također će se tijekom godine IT stručnjaci banke  uključivati u nastavni program kao gosti predavači. Veleučilište u Bjelovaru s Erste bankom aktivno surađuje od prošle godine, kada je banka pored donacije za opremanje informatičke učionice, sudjelovala na uvođenju ekonomske grupe predmeta za studente treće godine: Osnove poduzetništva, Poslovne financije, Financijske institucije  i tržišta, Ekonomika bankarstva, a koji su u cijelosti prihvaćeni kao dio kurikuluma.

Podijeli

Odgovori

Top