Open Data Hackathon: Prijave su otvorene do 18. rujna

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Javni poziv za zaprimanje prijava za sudjelovanje u dvodnevnom natjecanju Open Data Hackathon koje će se održati 26. i 27. rujna u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER). Organizacijom ovog hackathona HAMAG-BICRO traži inovativna rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.

Prijaviti se mogu studenti, inovativni pojedinci i timovi, kao i startup tvrtke. Sudionici hackathona dobit će stručnu podršku mentora kako bi unaprijedili svoje ideje i razvili rješenja. Također će dobiti pristup OPEN DATA startup zajednici, kao i priliku za predstavljanje projekata investitorima. Šest najbolje rangiranih pobjednika dobit će priliku za prezentaciju svojih ideja na konferenciji LEAP Summit.

Mogućnosti korištenja otvorenih podataka su nebrojene i omogućuju veću učinkovitost javne uprave, gospodarski rast u privatnom sektoru i kvalitetniju socijalnu skrb. Kroz četiri tematska područja natjecatelji će prikazati kako upotrebom otvorenih podataka mogu odgovoriti na brojne izazove, primjerice kako ulagati u zdravlje tijekom cijelog života i preventivno jačati imunitet, kako smanjiti štetne posljedice prometa na klimu, održivo upravljati ekosustavima, poboljšati informiranost o rasponu turističkih proizvoda te brojne druge izazove. Ovo je velika prilika za sve ambiciozne pojedince, studente i startup tvrtke, koja će im omogućiti da demonstriraju svoje vještine i znanja, a ujedno i daju važan doprinos razvoju hrvatske tehnologije i gospodarstva u cijelosti.“, izjavio je Mate Kovač, v.d. ravnatelj Sektora za razvoj i podršku korisnicima HAMAG-BICRO-a. 

Prijave su otvorene do 18. rujna, a više informacija o projektu i nagradama potražite na https://hamagbicro.hr/javni-poziv-za-sudjelovanje-u-prijavi-na-open-data-hackathon-u-okviru-projekta-odeon/ i https://www.powtoon.com/s/cKnlOzfDHCt/1/m.

Podijeli

Odgovori

Top