Opstanak najjačih – kako agilne organizacije upravljaju promjenama

ZŠEM – Poslovna akademija 30.09.2016. organizira interaktivni seminar na temu ”Opstanak najjačih – kako agilne organizacije upravljaju promjenama” pod vodstvom dr.sc. Dine Ivana Dogana.

Poduzeća i pojedinci su izloženi sve češćim i sve dubljim promjenama. Opstanak i organizacija i zaposlenika ovisi o njihovim sposobnostima blagovremenog prepoznavanja promjena, procjene potrebnih korektivnih mjera i njihovom učinkovitim primjenom. Seminar pokriva uspješne pristupe kako razviti takvu vrstu agilnosti što na organizacijskoj što na individualnoj razini. Između ostalog će se razmatrati mogućnosti blagovremenog prepoznavanja nadolazećih promjena i strategije kako na iste odgovoriti na operativnoj razini, na razini vodstva (leadership) i kako razviti korporacijsku kulturu „agilnosti“. S obzirom da je promjena obrazaca ljudskog ponašanja najzahtjevniji dio upravljanja promjenama, tijekom seminara će se posebna pozornost posvetiti mogućim izvorima otpora naspram promjenama i pristupima kako uspješno savladati te otpore.

PO ZAVRŠETKU PROGRAMA, NAUČITI ĆETE:

  • bolje razumjeti zašto su promjene neizbježne i kako te promjene manje doživljavati kao prijetnje već kao prilike
  • lakše prepoznati nadolazeće promjene
  • bolje procijeniti dimenzije tih promjena
  • lakše prihvatiti promjene i na osobnoj razini te time postati aktivni dio rješenja
  • raspolagati alatima kako uspješno upravljati organizacijskim promjenama
  • bolje procijeniti otpore naspram promjenama koje organizacije može pružiti i raspolagati strategijama kako premostiti otpore.

dr. sc. Dino Ivan Dogan doktorsku disertaciju „Strateški management logistike“ obranio je 1993. godine na Ekonomskom fakultetu u Stuttgartu.

Ima bogato međunarodno iskustvo rukovođenja velikim kompanijama kao što su Alcatel, Telekom Austria, VIP, Hrvatski Telekom, Europlakat i druge. Od 1. travnja 2014. godine je predsjednik Uprave konzultantske tvrtke Macaklin d.o.o., koju je 2008. godine osnovao. Viši je predavač na katedri za management Zagrebačke Škole Ekonomije i Managementa i Voditelj Diplomskog studija poslovne administracije (MBA) smjer Management. Od 2012. do 2014. je bio predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i danas je počasni predsjednik komore.
Prijave traju do 23.09.2016.

Podijeli

Odgovori

Top