Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Ostavi dobar trag: pokrenut program podrške neprofitnim organizacijama za fundraising

Otvorene su prijave za program „Ostavi dobar trag“, koji pruža edukacijsku i mentorsku podršku neprofitnim organizacijama za fundraising.

Otvorene su prijave za program „Ostavi dobar trag“, koji pruža edukacijsku i mentorsku podršku neprofitnim organizacijama za fundraising. Program u koji se bira 11 organizacija pokrenuli su Erste banka, ACT grupa i Panda komunikacije uz financijsku podršku ERSTE zaklade.   

Cilj programa je pomoći organizacijama da fundraisingom dođu do financijske stabilnosti. Organizacije civilnog društva (OCD) u najvećoj se mjeri, naime, financiraju iz javnih izvora koji zahtijevaju dugoročno planiranje i ne pokrivaju određeni dio troškova, zbog čega je upravo fundraising jedno od najboljih alternativnih rješenja za financiranje.

Kroz edukaciju i mentorstvo, u programu „Ostavi dobar trag“ provodit će se analize financijskog zdravlja OCD-ova, izrađivat će se fundraising strategije za njihove projekte te će se pripremati fundraising kampanje.

U programu ‘Ostavi dobar trag’ fokus će biti na inovativnom skupnom financiranju, upravljanju proizvodima i utjecajem te na marketingu i komunikacijama, koji su nužni dio svake dobre fundraising kampanje. Zato nam je važno da već u prijavama imamo konkretne proizvode ili usluge koje organizacije žele razviti“, izjavio je Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Udruge, zaklade, ustanove i druge organizacije civilnog društva kao najveći izazov u radu obično ističu financiranje. S druge strane, najnovije istraživanje o filantropiji u Hrvatskoj pokazuje kako je 43 posto hrvatskih građanki i građana voljno donirati ili svoj novac uložiti u proizvode i organizacije koje se bave važnim društvenim i ekološkim izazovima. „Ostavi dobar trag“ je pokrenut upravo kako bi se povezale te dvije strane te poboljšala suradnja civilnog i korporativnog sektora.

Sretni smo što imamo priliku biti dio programa koji će, vjerujemo, dati novi zamah promjenama koje želimo vidjeti u društvu te omogućiti neprofitnim organizacijama da svojim djelovanjem ostave vidljiv trag“, istaknula je Tina Sirotić, voditeljica Službe za društveno odgovorno bankarstvo Erste banke.

Jedanaest neprofitnih organizacija odabranih u program „Ostavi dobar trga“ dobit će edukacijsku, mentorsku i komunikacijsku podrške za fundraising, a najbolja od njih i dodatnu individualiziranu podršku Panda komunikacija vrijednu 8.000 EUR za provedbu svoje kampanje.

Na kraju programa, sa svim sudionicima podijelit ćemo iskustvo i ključne detalje provedbe najbolje fundraising kampanje, kako bi i same mogle pokrenuti kampanju. Nadamo se da će se mnogi od njih na to i odvažiti“, izjavio je direktor Panda Komunikacija Milan Koštro.

Prijave za program otvorene su do 25. studenoga 2022. godine, a više informacija o programu i prijavni obrazac dostupni su na https://act-grupa.hr/ostavi-dobar-trag/.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.