Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Ostavi dobar trag: pokrenut program podrške neprofitnim organizacijama za fundraising

Otvorene su prijave za program „Ostavi dobar trag“, koji pruža edukacijsku i mentorsku podršku neprofitnim organizacijama za fundraising.

Otvorene su prijave za program „Ostavi dobar trag“, koji pruža edukacijsku i mentorsku podršku neprofitnim organizacijama za fundraising. Program u koji se bira 11 organizacija pokrenuli su Erste banka, ACT grupa i Panda komunikacije uz financijsku podršku ERSTE zaklade.   

Cilj programa je pomoći organizacijama da fundraisingom dođu do financijske stabilnosti. Organizacije civilnog društva (OCD) u najvećoj se mjeri, naime, financiraju iz javnih izvora koji zahtijevaju dugoročno planiranje i ne pokrivaju određeni dio troškova, zbog čega je upravo fundraising jedno od najboljih alternativnih rješenja za financiranje.

Kroz edukaciju i mentorstvo, u programu „Ostavi dobar trag“ provodit će se analize financijskog zdravlja OCD-ova, izrađivat će se fundraising strategije za njihove projekte te će se pripremati fundraising kampanje.

U programu ‘Ostavi dobar trag’ fokus će biti na inovativnom skupnom financiranju, upravljanju proizvodima i utjecajem te na marketingu i komunikacijama, koji su nužni dio svake dobre fundraising kampanje. Zato nam je važno da već u prijavama imamo konkretne proizvode ili usluge koje organizacije žele razviti“, izjavio je Teo Petričević, direktor ACT Grupe.

Udruge, zaklade, ustanove i druge organizacije civilnog društva kao najveći izazov u radu obično ističu financiranje. S druge strane, najnovije istraživanje o filantropiji u Hrvatskoj pokazuje kako je 43 posto hrvatskih građanki i građana voljno donirati ili svoj novac uložiti u proizvode i organizacije koje se bave važnim društvenim i ekološkim izazovima. „Ostavi dobar trag“ je pokrenut upravo kako bi se povezale te dvije strane te poboljšala suradnja civilnog i korporativnog sektora.

Sretni smo što imamo priliku biti dio programa koji će, vjerujemo, dati novi zamah promjenama koje želimo vidjeti u društvu te omogućiti neprofitnim organizacijama da svojim djelovanjem ostave vidljiv trag“, istaknula je Tina Sirotić, voditeljica Službe za društveno odgovorno bankarstvo Erste banke.

Jedanaest neprofitnih organizacija odabranih u program „Ostavi dobar trga“ dobit će edukacijsku, mentorsku i komunikacijsku podrške za fundraising, a najbolja od njih i dodatnu individualiziranu podršku Panda komunikacija vrijednu 8.000 EUR za provedbu svoje kampanje.

Na kraju programa, sa svim sudionicima podijelit ćemo iskustvo i ključne detalje provedbe najbolje fundraising kampanje, kako bi i same mogle pokrenuti kampanju. Nadamo se da će se mnogi od njih na to i odvažiti“, izjavio je direktor Panda Komunikacija Milan Koštro.

Prijave za program otvorene su do 25. studenoga 2022. godine, a više informacija o programu i prijavni obrazac dostupni su na https://act-grupa.hr/ostavi-dobar-trag/.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.