Otvaran Centar za tehnologiju “Stablo znanja”

Mjesto za razmjenu ideja i znanja, ali i okupljanja koja promoviraju inovacije, kreativnost te jačaju poduzetničku klimu u Hrvatskoj među studentima, prostor s opremljenim jako brzim računalima, otvoren je svakim radnim danom za studente od 9:00 – 17:00 sati.

Prisutnima su se obratili organizatori, Marko Komerički, začetnik i realizator ideje, g. Mirko Bošnjak – sanacijski upravitelj Studentskog centra, sponzori i izaslanik Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, gospodin Bernard Gršić.

“Otvorenjem projekta “Stablo znanja” napravljen je tek prvi korak na putu koji je pred svima nama. Živimo u vremenu u kojem se svijet mijenja brže nego ikad prije, u vremenu četvrte industrijske revolucije, što je razlog više zašto se trebamo pripremiti za izazove koji su sad pred nama i koji nas čekaju u budućnosti. Ovim projektom zelimo mladima ponuditi osnovne alate za rad i potaknuti ih da se uključe u razvoj vlastitih i timskih projekata.
Prije svega, želimo prenijeti entuzijazam i pokazati da je sve moguće uz veliku predanost i puno rada. Nadamo se da će se što više mladih prepoznati u ovom projektu, uključiti se u rad i iskorisititi ga u svoju korist, ali i korist cijelog drusšva”, poručio je inicijator projekta Marko Komerički.

“Vjerujem da je otvaranje Centra za tehnologiju “Stablo znanja” posebno kako za organizatore, tako i za studente koji će imati najviše koristi od samog Centra. Poseban je ovo dan i za Vladu Republike Hrvatske i sve one koji se bave mladima i trude se našim studentima osigurati kvalitetnije studiranje i lakši studentski život. Baš kao što i Centar nosi naziv „Stablo znanja“ tako je i svaki naš student jedan list na našem hrvatskom stablu. Svi su jednako važni i bez njih i njihove želje za znanjem, naše stablo znanja ne može preživjeti. Stoga se naši studenti, bez obzira koje struke ili usmjerenja bili, trebaju približiti tehnologiji i inovacijama. Inicijativa poput ove, koja pokazuje da i studenti mogu napraviti značajne iskorake pomažući svojim kolegama, prepoznata je i u Vladi Republike Hrvatske kao hvalevrijedna i izrazito pozitivna. Posebno je pohvalno to što ovakva inicijativa približava našim studentima startup scenu i ohrabruje ih da nakon studija postanu poduzetnici koji će novim tehnologijama i znanjima ojačati i Republiku Hrvatsku”, poručio je Bernard Gršić, državni tajnik Srednišnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva .

„U Vipnetu veliku pozornost posvećujemo mladima i studentskoj zajednici. Već dugo surađujemo s mnogim fakultetima i studentskim udrugama i to kroz organizaciju edukacija, studentske prakse ili opremanje njihovih prostorija za učenje i odmor. Odličan primjer te suradnje je i ovaj tehnološki centar kojeg smo među ostalim opremili superbrzim internetom. Vjerujem kako će centar tehnologije Stablo znanja powered by Vip postati mjesto kvalitetnog okupljanja studenata oko razvoja inovativnih ideja ali i druženja uz zabavna gaming natjecanja“, izjavila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta.

„Podrška obrazovanju, kulturi i umjetnosti dio je korporativnih vrijednosti Wiener osiguranja VIG. Uz standardne oblike društveno odgovornog poslovanja svake godine provodimo posebne projekte kojima želimo dati svoj doprinos zajednici u kojoj djelujemo. Upravo zato odlučili smo pružiti podršku projektu „Stablo znanja“ koji su osmislili studenti za studente s ciljem razmjene znanja, iskustava i dobrih praksi. Svim studentima želimo dobrodošlicu u ovaj kreativni prostor, ali i u Wiener kutak u kojem se mogu opustiti ili pročitati zanimljivu literaturu koju su donirali naši zaposlenici. Osim toga, za studente smo osmislili i radionice financijske pismenosti koje će ih na zanimljiv i interaktivan način pripremiti za bolju financijsku budućnost. Vjerujemo da će „Stablo znanja“ postati nezaobilazna točka za sve studente koji posjećuju Studentski Centar u Zagrebu“, izjavio je Božo Šaravanja, član Uprave Wiener osiguranja VIG.“

“Zagrebačka banka kontinuirano podržava studente i mlade pa smo za razvijanje pravih poduzetničkih ideja i timski rad dio prostora „Stabla znanja” pretvorili u pravi mali inkubator ideja – Zaba Inkubator. Prostor je podijeljen je u dva dijela – radni prostor varijanta je pravog conference room-a potrebnog za razvoj svake poduzetničke ideje dok je drugi dio prostora nalik dnevnom boravku i svojom udobnošću poziva na brainstorming i kreativnost. U ovakvom okruženja svaku će zamisao biti lakše pretvoriti u konkretan projekt” poručila je Iva Barbarić, direktorica Marketinga Zagrebačke banke.“

Podijeli

Odgovori

Top