Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Otvoren je poziv EIT Health Wild Card 2021

Procjenjuje se da samo u geografskom području Europe ima preko 30 milijuna slijepih i slabovidnih osoba.

Fotograaf: MichielTon.com

Ove godine EIT Health po četvrti put pokreće program Wild Card s ciljem pronalaska zdravstvenih tvrtki koje će izazvati postojeći status quo u dva područja zdravstva; područje očiju i njege vida te upravljanju boli. Na kraju natjecanja, dva tima dobit će do 1,5 milijuna eura non-dilutive* financiranja i dvogodišnju potporu organizacije.

Aplikacija je otvorena za one prijavitelje koji mijenjaju pravila igre u zemljama EIT Health InnoStars (Mađarska, Italija, Poljska, Portugal) i EIT Health RIS regijama do 15. ožujka!

Procjenjuje se da samo u geografskom području Europe ima preko 30 milijuna slijepih i slabovidnih osoba. U prosjeku jedan od 30 Europljana doživi gubitak vida. Ovaj se problem pogoršava kod starijih građana, gdje se svaka treća osoba starija od 65 godina suočava s gubitkom vida. Štoviše, prema studiji od 11 država članica EU-a, procjenjuje se da su izravni troškovi zdravstvene zaštite očnih bolesti u Europi veći od 18 milijardi eura godišnje. Kako bi pomogao pronaći rješenje problema s očima i vidom, EIT Health odabrao je zdravlje očiju i vida kao jedan od svojih izazova u ovogodišnjem programu EIT Health Wild Card. EIT Health poziva nadarene inovatore iz cijele Europe da pokušaju pronaći rješenje kako ublažiti, spriječiti i izliječiti stanja oka i oštećenja vida. 

Drugi izazov na natjecanju je upravljanje boli (Pain management). U ovom slučaju pitanje na koje treba odgovoriti je kako ublažiti akutno i kronično stanje boli. Razumijevanjem kako i zašto se bol stvara u raznim uvjetima, inovativna rješenja za bol imat će doista značajan utjecaj na život pacijenta.

Putovanje odabranih timova započinje hackathonom; prolazeći kroz sve korake, od formiranja timova, kritičkog razmišljanja, potvrđivanja poslovnog modela i predstavljanja. Konačno, sudionici će svoje rješenje predstaviti panelu lidera u industriji kako bi osigurali mjesto u finalu, nakon čega se natječu za investiciju EIT Health-a kako bi svoju tvrtku inkorporirali i predstavili svoje rješenje na tržištu. Kao rezultat postupka odabira, dva tima dobivaju dvogodišnju potporu EIT Health Project Managers – mentora i poslovnih coacheva te pristup mreži partnera Eit Healtha. Svaki od timova dobiva i 750.000 eura financiranja na godinu.

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.