Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Otvorena manifestacija “Poslovni uzlet Grada Zagreba”

Nakon uspješno organizirane edukativne i kulturno-zabavne manifestacije u Jastrebarskom, na kojoj se okupilo preko 850 poduzetnika i obrtnika, Poslovni dnevnik organizira manifestaciju “Poslovni uzlet Grada Zagreba”.

Nakon uspješno organizirane edukativne i kulturno-zabavne manifestacije u Jastrebarskom, na kojoj se okupilo preko 850 poduzetnika i obrtnika, Poslovni dnevnik organizira manifestaciju "Poslovni uzlet Grada Zagreba".

Navedena manifestacija također bilježi veliki interes, a tome svjedoči preko 1500 prijava na edukacije i panel diskusije. Navedene edukacije pokrivaju razna područja, a manifestacija je organizirana u sklopu projekta Poslovni uzlet kojim se promovira malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, a sastoji se od dva paralelna događaja- cjelodnevne konferencije s tri glavne teme (izvoz, turizam i administrativne barijere) te 9 edukacija namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima. Osim Jastrebarskog i Zagreba, do kraja godine organizirat će se još 4 edukativne manifestacije, i to u Pregradi, Rijeci, Osijeku te opet u Zagrebu.U sklopu navedenih manifestacija nudit će se besplatne edukacije i radionice za male i srednje poduzetnike.

Poslovnu snagu Hrvatske oduvijek su činila mala i srednja poduzeća koja predstavljaju svojevrsnu pokretačku snagu hrvatskoga gospodarstva. Poslovni dnevnik, svjestan poteškoća prisutnih u gospodarstvu danas, pokrenuo je projekt Poslovni uzlet kojim se upravo potiču mali i srednji poduzetnici.

Manifestaciju su u Konferencijskom centru Forum, u Zagrebu, službeno otvorili Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, Mirka Jozić, pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo te Mislav Šimatović glavni urednik Poslovnog dnevnika.

Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika naglasio je važnost malog i srednjeg poduzetništva. „Ovo je druga manifestacija u sklopu projekta Poslovni uzlet koji smo pokrenuli za poticanje malog i srednjeg poduzetništva. Mali poduzetnici čine 98% svih subjekata i stvaraju 50% BDP-a, a u Zagrebu ih je registrirano čak trećina, pa je logično da se ovaj događaj odvija danas u Zagrebu. Misija Poslovnog dnevnika je slavljenje poduzetničkog duha i promicanje poduzetničkih ideja. Želimo biti partner svim poduzetnicima“,zaključio je Šimatović.

Pročelnica gradskog ureda, Mirka Jozić istaknula je da se treba još više posvetiti poduzetnicima te ih još više poticati. „Poduzetništvo je zapostavljeno iz niza razloga i dobro je da se probudimo i počnemo njegovati poduzetničku klimu. Kao što je rekao i gradonačelnik, nema više utočišta u javnim tvrtkama. Mi u institucijama gdje dobivamo plaću radi vas, čekamo vas poduzetnike otvorenih ruku“,  istaknula je gđa Jozić.

Okupljenima se obratio i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji je naglasio da se radi o kvalitetnom projektu u kojem do izražaja dolaze pozitivne poduzetničke priče koje bi mogli poslužiti kao primjersvima. „Unatoč teškoj situaciji u kojoj se nalazimo valja naglasiti da se broj investicija u malo i srednje poduzetništvo povećava. Ono je važna poluga Hrvatskog gospodarstva te konstantno radimo na mjerama kojima bi malo i srednje poduzetništvo postalo još konkurentnije“. Također najavio je i da će njegovo ministarstvo naredne godine početi isplaćivati poticaje po 20- tak tisuća kuna za stavljanje u funkciju napuštenih poslovnih prostora. „To neće biti veliki poticaji, ali bit će dovoljni.Moramo smjestiti poduzetnike u prazne poslovne prostore, ne samo u Zagrebu nego i u cijeloj Hrvatskoj“, naglasio je ministar Maras.

Nakon svečanog otvorenja za male i srednje poduzetnike te obrtnike organizirani su besplatni cjelodnevni seminari i edukacije koji će se baviti svim onim što je potrebno kako bi poslovanje jedne tvrtke postalo još uspješnije i naprednije. Navedeni seminari pokrivaju područja marketinga, EU fondova, financija, kontrolinga te mnogih drugih stvari s kojima se poduzetnici svakodnevno susreću. Niz stručnih predavača svim zainteresiranim poduzetnicima predstavit će alate uz pomoć kojih je moguće unaprijediti poslovanje i učiniti ga konkurentnijim.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.