Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Otvorene prijave za natjecanje u financijskoj pismenosti namijenjeno osnovnoškolcima

U svrhu poboljšanja financijske pismenosti učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole, Institut za financijsko obrazovanje Štedopis, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, organizira natjecanje u financijskoj pismenosti – online kviz „Novac i ja“. Ekipe sastavljene od tri učenika i nastavnika mentora mogu se prijaviti do 1. ožujka 2023., a natjecanje će se održati 7. ožujka 2023.

Nakon što je u 2022. godini kroz niz edukativnih radionica Štedopis podučio više od 500 osnovnoškolaca o financijskoj pismenosti, projekt koji je započeo tiskanjem udžbenika „Novac i ja“ nastavlja se i u 2023. godini u obliku online kviza „Novac i ja“ za učenike osnovnih škola. Natjecanje će se provesti na platformi Kahoot!, a najuspješniji timovi imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade kao što su pametne ploče i satovi, Štedopisove radionice financijske pismenosti za cijeli razred i druge prigodne poklone.

Veliki odaziv osnovnih škola za prošlogodišnje radionice i činjenica da se tražilo mjesto više pokazao nam je da interes za financijskim obrazovanjem itekako postoji te da su važnost financijske pismenosti prepoznali i nastavnici i učenici. Drago nam je da ćemo, uz podršku našeg partnera, ovogodišnjim natjecanjem iz financijske pismenosti još jednom imati priliku odgovoriti na učeničke potrebe za financijskim znanjem“, izjavila je Marina Ralašić, predsjednica udruge Štedopis. Postojanje potreba i želja za financijskim obrazovanjem potvrđuju i rezultati istraživanja Instituta za razvoj obrazovanja provedenog u okviru projekta „Građani za pet!“ u kojem je sudjelovao i Štedopis.

Istraživanje provedeno na 800 učenika pokazalo je kako je nakon sudjelovanja u radionicama njih više od 90 posto smatralo da je važno znati upravljati novcem. Zaključili su i da trošenje novca treba pažljivo planirati, kao i da dio zarađenog novca treba izdvojiti za štednju te da djeca i mladi trebaju razumjeti osnovne financijske pojmove.

Više od 85 posto učenica i učenika prepoznalo je korisnost i važnost naučenog te se složilo s tvrdnjom da bi voljeli češće imati takve radionice. Natjecanje u financijskoj pismenosti „Novac i ja“ još je jedan u nizu projekata koje je financijski podržala Addiko banka i tako iznova potvrdila svoju poziciju edukatora na tom području, kao i stratešku usmjerenost brizi za financijsku pismenost građana. Više informacija o natjecanju i prijavama dostupno je na poveznici: https://www.stedopis.hr/natjecanje-u-financijskoj-pismenosti/.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.