Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ovo su najuspješnije tvrtke u području društveno odgovornog poslovanja

Najboljih 13 tvrtki u kategorijama veliko, srednje i malo te javno poduzeće dobilo je ovu prestižnu nagradu na četvrtoj nacionalnoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju održanoj pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića

Najboljih 13 tvrtki u kategorijama veliko, srednje i malo te javno poduzeće dobilo je ovu prestižnu nagradu na četvrtoj nacionalnoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju održanoj pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića

Najuspješnijim hrvatskim tvrtkama u području društveno odgovornog poslovanja uručene su nagrade Indeks DOP-a na četvrtoj nacionalnoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju održanoj pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića.

Gospodarska stagnacija i otežani domaći tržišni uvjeti nisu prepreka hrvatskim tvrtkama da u svojoj svakodnevnoj poslovnoj praksi implementiraju načela društveno odgovornog poslovanja – izgradnju povjerenja i vjerodostojnosti među zaposlenicima, potrošačima i dobavljačima, investitorima i financijerima te širom društvenom zajednicom. Pokazuje to 78 domaćih tvrtki koje su uspješno popunile preko 70% opsežnog upitnika vezanog za nagradu Indeks DOP-a, pri čemu je najboljih 13 tvrtki u kategorijama veliko, srednje i malo te javno poduzeće, dobilo ovu prestižnu nagradu na četvrtoj nacionalnoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju održanoj pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, u hotelu Regent Esplanade Zagreb.

Nagradu Indeks DOP-a dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) u kategorijama malih, srednjih te velikih tvrtki i javnih poduzeća pri čemu veličina i financijska moć nisu ključni preduvjeti za uspjeh. „Dobra namjera, razumijevanje potreba okoline i napori usmjereni na rješavanje problema u okruženju vezana uz pitanja okoliša, zaposlenika, lokalne zajednice, odnose s kupcima, konkurencijom, dioničarima krucijalni su za dodjelu Indeksa DOP-a uz, dakako, pozitivno poslovanje tvrtke kao temeljni preduvjet“, poručuju iz Hrvatske gospodarske komore. Svjesni su toga i u tvrtki Ciklopea kojoj je uručena nagrada u kategoriji malih poduzeća za postignuća u društveno odgovornom poslovanju. „Unatoč teškim tržišnim uvjetima DOP je za Ciklopeu ključni pokretač jer samo uzajamnom razmjenom znanja, ulaganjem u tehnologiju, odgovornim korištenjem lokalnih resursa i drugim savjesnim praksama možemo potaknuti pozitivne promjene u životima naših klijenata, dobavljača, zaposlenika i drugih dionika u zajednici što nam je najveća motivacija i nagrada“ poručila je Sandra Boljkovac Stojak, osnivačica i izvršna direktorica društva Ciklopea. U sklopu ovog za gospodarstvenike značajnog događanja proglašeni su i dobitnici Europske nagrade za DOP – Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. u kategoriji veliko, i Končar Institut za elektrotehniku d.d. u kategoriji malo ili srednje poduzeće. Uz to što će ovim tvrtkama zajedno s poduzećima iz drugih europskih zemalja biti dodijeljena nagrada u Bruxellesu u lipnju ove godine, nagrađeni će hrvatski slučajevi biti otisnuti u Zlatnoj knjizi zajedno s ostalim europskim projektima. To će biti odlična prilika za dotične poslovne organizacije da se prezentiraju na vrijednoj europskoj poslovnoj sceni.

Dobitnici:

MALE TVRTKE

– CIKLOPEA d.o.o.                                                                         
– Dvokut ECRO d.o.o.                                                                  
– Holcim mineralni agregati d.o.o.                                          

SREDNJE TVRTKE

– Ilirija d.d.
– KONČAR – Institut za elektrotehniku d.d.                        
-Vivera d.o.o.                                                                                 

VELIKE TVRTKE

– Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o.                             
– Ericsson Nikola Tesla d.d.                                                        
– Vetropack Straža d.d.                                                               

JAVNA PODUZEĆA

– Flora VTC d.o.o.                                                                          
– Hrvatska Lutrija d.o.o.                                                                             
– Odašiljači i veze d.o.o.                                                                             

NAGRADA „ZA NAJVEĆI NAPREDAK“

– Banco Popolare Croatia d.d.                                                  

 

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF ponovno otvara prijave za veliko natjecanje u inovacijama, koje uključuje startupove i inovatore iz Hrvatske.

Komentari

Dr.sc. Elvira Mlivić Petrović savjetnica je za poslovni i osobni razvoj u Filaksu, mindfulness trenerica, EHSP coach, autorica 21 priručnika u autorstvu i koautorstvu...

Marketing i prodaja

D&AD, skraćeno za Design and Art Direction, britanska je organizacija osnovana 1962. godine s ciljem promocije izvrsnosti u dizajnu i oglašavanju.

Poduzeća

Coface je globalni lider u kreditnom osiguranju i upravljanju rizicima posljednjih 75 godina.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.