Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Ovih 10 tvrtki ide u London na predstavljanje pred investitorima

Pobjednici - Bloomberg
Pobjednici - Bloomberg

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) jučer je održala 5. Poduzetnički Forum HAMAG-BICRO-a na kojem su se javno predstavljale poduzetničke ideje tvrtki koji su ostvarili najveći broj bodova u Javnom pozivu za sudjelovanja poduzetnika na predstavljanju pred inozemnim investitorima ‘Investors meet innovations‘ Bloomberg, London, Velika Britanija.

Cilj Foruma bio je omogućiti predstavnicima deset hrvatskih tvrtki predstavljanje pred vodećim tehnološkim tvrtkama i akceleratorima u Londonu i na taj način jačati konkurentnost te učvrstiti pozicije mikro, malih i srednjih gospodarskih subjekata na inozemnim tržištima. Što to sve očekuje finaliste i koje sve prilike im se pružaju u Londonu predstavljeno je u prvom djelu programa. Kakva je ulagačka klima u Hrvatskoj, u koje sektore najviše ulažu londonski investitori, kako najbolje predstaviti projekt investitoru te koji su aktualni program ulaganja u visokotehnološke tvrtke – samo su neka od pitanja o kojima se raspravljalo na panel raspravi ‘Investors meet innovations’.

‘U suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, HAMAG-BICRO započeo je ovu godinu otvaranjem brojnih natječaja za poticanje poduzetništva te dodjelom bespovratnih potpora. U samo četiri mjeseca poduzetnicima smo stavili na raspolaganje gotovo 76 milijuna kuna. Izuzetna mi je čast što smo ove godine kroz mjeru Inozemni sajmoviCebit Hannover, Interop Las Vegas  i Bloomberg, London u mogućnosti pružiti 20-ak hrvatskih tvrtku priliku za predstavljanje svojih projekata na globalnoj razini.  Veseli nas i činjenica što smo prepoznali dobar potencijal hrvatskih poduzetnika i dali im priliku postati ambasadorima uspješnog poslovanja u svijetu – izjavio je Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a.

Svojevrsno pitch natjecanje održalo se ispred žirija kojeg su činila dva načelnika sektora Ministarstva poduzetništva i obrta Sani Ljubunčić i Tatjana Kovač Klemar, zatim Boris Guina zamjenik – predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, Chris Lowe – TMT stručnjak, Bloomberg te Mihovil Barančić – poslovni anđeo i suosnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP).

Deset tvrtki koji su imali najbolji pitch, ostvari najveći broj bodova i time osigurali put u London su:

  1. Effectus Media d.o.o. – Vanja Ivošević
  2. Agrivi d.o.o. – Matija Žulj
  3. Mobendo d.o.o. – Andrej Marko Radinger
  4. Reflecta inteligentni sistemi d.o.o. – Hine Alex Vrtačnik
  5. Visiobike .d.o.o – Alexander Cartwright
  6. Amodo d.o.o. – Gorjan Agačević
  7. Aplikata d.o.o. – Ninoslav Vitas
  8. Pinecone d.o.o. – Vedran Vetma
  9. Supra Net d.o.o. – Ivan Miličević
  10. iCat d.o.o – Tomislav Uroda

Predstavljanje pred investitorima i posjet tvrtkama u Londonu održat će se od 20. do 22. svibnja 2015. godine. Prvi dan tvrtke će posjetiti Ravensbourne Incubator i Greenwich Peninsula u organizaciji Europske poduzetničke mreže koja ima za cilj pružiti podršku poduzetnicima kako bi ostvarili međunarodna partnerstva i internacionalizirali svoje poslovanje. Drugi dan namijenjen je predstavljanju tvrtki pred 40-ak vodećih londonskih investitora na pitch događanju Investors meet innovations. Domaćin trećeg dana posjeta Londonu je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu koje će organizirati posjet hrvatskih tvrtki vodećim tehnološkim tvrtkama i akceleratorima.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici HAMAG-BICRO-a: www.hamagbicro.hr.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.