Ovo su savjeti za maksimalnu produktivnost britanske stručnjakinje za time management

Posebno online izdanje HOWtoWOW marketinške akademije Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA!-e) ovoga je tjedna na radionici Time Management or How to Achieve More by Doing Less ugostilo međunarodnu stručnjakinju za time management – Tish Mousell. Tijekom dva vrlo produktivna sata Mousell je polaznike podučila brojnim zanimljivim i efikasnim metodama organizacije, a najvažniji zaključci radionice nalaze se u nastavku.

Preuzmite odgovornost

Istina je, na neke stvari ne možemo utjecati, posebice ako u našim radnim procesima sudjeluju drugi kolege i suradnici. Zato je važno osvijestiti segmente rada koji su u našoj domeni te preuzeti odgovornost za njih – makar riječ bila o najsitnijim zadacima kao što je primjerice sprječavanje kašnjenja provjeravanjem gužvi u prometu – na taj ćete način otkloniti mentalnu blokadu i moći započeti s radom.

Prioriteti, prioriteti, prioriteti

Najjednostavnija je metoda zadatke složiti u tri kategorije: hitno, može čekati i može čekati dulje. Odaberite boju za svaku kategoriju i obojite svoju to-do listu. Preporuka je popis prioriteta složiti krajem radnoga dana za sljedeći dan – na taj način misli o poslu preselit ćete na papir i moći se adekvatno odmoriti, a na početku sljedećega radnog dana imat ćete jasnu viziju.

Za kraj – koncentracija!

Mousell je prioritete usporedila s posudom koju morate popuniti kamenjem, sitnim oblucima i vodom. Posudu ćete najbolje iskoristiti ako u nju prvo smjestite kamenje, zatim oblutke, a potom će voda ispuniti preostali prostor. Ako se velikim i hitnim zadacima posvetite na početku dana, izbjeći ćete odgađanje i nakupljanje stresa, a pritom ćete imati vremena i kolege zamoliti za pomoć i savjete.

Najvažnije je, tvrdi predavačica, koncentrirati se na jednu po jednu stvar za optimalnu kreativnost i jasnu viziju. I osvijestiti da ne možete uvijek sve učiniti sami – sasvim je u redu zamoliti za pomoć i podijeliti zadatke s kolegama za kvalitetnu izvedbu i maksimalnu produktivnost.

Neprocjenjivo iskustvo radionice na svojoj je platformi priceless.com omogućio Mastercard.

Podijeli

Odgovori

Top