Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Oxford Economics: Huawei podržava više od 220.000 radnih mjesta u Europi

U objavljenom izvještaju Oxford Economics pod nazivom „Ekonomski utjecaj Huaweija“, utvrđeno je da je Huawei u 2019. godini generirao 16,4 milijarde eura u europskom BDP, te je svojim aktivnostima podržao 224.300 radnih mjesta diljem Europe.

U objavljenom izvještaju Oxford Economics pod nazivom „Ekonomski utjecaj Huaweija“, utvrđeno je da je Huawei u 2019. godini generirao 16,4 milijarde eura u europskom BDP, te je svojim aktivnostima podržao 224.300 radnih mjesta diljem Europe. Kompanija je u istoj godini generirala i 6 milijuna eura poreznih prihoda državnim proračunima europskih zemalja.

Huawei je također imao važnu ulogu u poticanju istraživanja i razvoja diljem cijele Europe. Pregled industrijskih ulaganja za 2019. godinu pokazuje Huawei kao petog najvećeg svjetskog investitora u istraživanje i razvoj. Prema podacima Europskog ureda za patente Huawei drži prvo mjesto ljestvice broja prijavljenih patenata prošle godine.

„Ulaganje u istraživanje i razvoj – poput onog kojeg je poduzeo Huawei – ključno je za općenito povećanje proizvodnih mogućnosti europskog gospodarstva“, rekao je Pete Collings, direktor za savjetovanje o ekonomskom utjecaju pri Oxford Economicsu za Europu i Bliski Istok.

Abraham Liu, glavni predstavnik Huaweija u institucijama EU-a, rekao je: „U 2019. godini Huaweijeve su operacije generirale izravni doprinos od 2,8 milijardi eura europskom BDP-u, što je prosječni rast od 11,4 posto godišnje u posljednjih pet godina. Huawei je osigurao stabilne, sigurne mrežne operacije kako bi pomogao ljudima da rade i uče na mreži. Huawei djeluje u Europi već 20 godina i naporno radi na dubokoj integraciji u lokalne zajednice kako bi zajednički promovirali razvoj industrije. U budućnosti ćemo nastaviti raditi s našim partnerima s ciljem prevladavanja novih izazova i stvaranja veće vrijednosti.”

Izvješće Oxford Economics procjenjuje ukupni ekonomski utjecaj Huaweija na Europu, uključujući Huaweijev doprinos europskom BDP-u, radnim mjestima i poreznim prihodima.

Cjelovito izvješće možete preuzeti ovdje: www.oxfordeconomics.com/recent-releases/The-Economic-Impact-of-Huawei-in-Europe

Pročitajte još:

Poduzeća

Huawei nastavlja jačati ulaganja u istraživanje i razvoj, s godišnjim izdvajanjem od 23,3 milijarde dolara u 2022. što predstavlja 25,1 posto ukupnih godišnjih prihoda...

Lifestyle

Impresivan trio pametnih telefona tehnološkog diva Huawei - nova 10, nova 10 SE i nova Y61, atraktivnog dizajna i tehnološki naprednih značajka, dostupni su...

Lifestyle

Huawei je i ove godine organizirao HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022., godišnje natjecanje u mobilnoj fotografiji koje okuplja zaljubljenike u fotografiju.

Lifestyle

Od selfieja do vlogginga, Huawei nova 10 prednjači u inovacijama tehnologije mobilnih prednjih kamera.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.